24.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

-

HomepageAdvCorteva Agronomy Day la ferma Grup Șerban - vezi noutățile prezentate

Corteva Agronomy Day la ferma Grup Șerban – vezi noutățile prezentate

Corteva Agronomy Day, serie de evenimente organizate în mai multe regiuni ale țării, a prins contur și la Sascut, Bacău, unde, în cadrul Grup Șerban, au fost înființate mai multe loturi demonstrative realizând diferite experiențe, astfel încât fermierii să poată aprecia, pe lângă performanța produselor Corteva, eficiența diferitor tehnologii.

corteva agronomy day

Agronomy Day – mai mult decât etalarea produselor și tehnologiilor Corteva

„An de an am oferit soluții integrate fermierilor atât la capitolul genetică performantă, cât și la produse de protecție a plantelor. Performanța Corteva nu se termină aici, iar datorită noilor producători mondiali de produse biologice incluși în portofoliu – Symborg și Stoller, ne-am consolidat poziția de lider global pe piața de produse biologice aflată în expansiune rapidă. Astfel, din acest an, putem oferi fermierilor soluții biologice pentru toată gama de culturi”, a menționat Maria Cîrjă, Marketing Manager Romania & Moldova.

maria cirja corteva

Loturilor de grâu și rapiță li s-a oferit o atenție sporită, dar și pentru porumb și floarea-soarelui Corteva a prezentat câteva noutăți.

„Avem peste 30 de mii de microploturi unde testăm hibrizi, tehnologii și produse noi, rate de fertilizare și densități diferite. Arătăm fermierilor ce este mai bun, cele mai pretabile opțiuni.
Colaborarea cu Grup Șerban în scopul înființăriii platformei a fost inițiată acum circa trei ani, iar pe partea de semințe și produse de protecție a plantelor colaborăm de mai mulți ani.

În cadrul acestui eveniment, punem accent pe cultura de rapiță, apropiindu-se campania de recoltare pentru aceasta, dar nu uităm și de alegerea celor mai performanți hibrizi, dar și produse de protecție a plantelor pentru următoarele culturi”, a menționat Vali Folea, Customer Technology Specialist.

PT315 hibrid de rapiță semitimpuriu cu stabilitate productivă în ani dificili

Hibrizii de rapiță incluși în platformă au fost PT298, PT303, PT314, PT315 și PT312.

„PT315 este hibridul de rapiță pe care l-aș recomanda, practic, în orice fermă, fără ezitare. Se caracterizează prin rezistență la scuturare, stabilitate și productivitate, dar și eficiență superioară la utilizarea azotului”, a specificat Andrei Ciocoiu.

rapita corteva romania

Atingerea performanței hibrizilor este posibilă prin respectarea tehnologiei care începe încă înainte de semănat, cu tratamentul sămânță.

„La rapiță avem un portofoliu foarte performant, iar pe lângă acesta recomandăm fermierilor și tratamentul sămânță cu insecticid. O iarnă foarte blândă cu insuficiență de precipitații, urmată de condiții favorabile pentru dezvoltare a dăunătorilor au dus la o presiune mare a acestora. Hibrizii Pioneer tratați cu Lumiposa® oferă protecție sigură contra dăunătorilor”, a adăugat Vali Folea.

Lumiposa® este un insecticid cu substanța activă cyantraniliprol ce, fiind utilizat pentru tratament sămânță, asigură eficiență sporită în combaterea dăunătorilor la rapiță.

„Avem și soluții ce pot fi aplicate după răsărire – Inazuma®, un insecticid cu activitate complexă, sistemică și de contact, cu efect de lungă durată. Astfel, avem două moduri de acțiune diferite pentru a evita dezvoltarea rezistenței”.

Cerealele de toamnă – cu erbicidul Bizon™ aplicat din toamnă, obținem culturi fără buruieni până la recoltare

„La cereale păioase am pus accent pe importanța erbicidării de toamnă. Aplicând un singur erbicid, Bizon™, obținem o combatere eficientă și de durată a buruienilor în cultură. Avem o cultură curată până la recoltare”.

Bizon™ este un erbicid cu efect de lungă durată, cu aplicare toamna în postmergență, împotriva buruienilor problemă din culturile de cereale păioase.

Rezolvă buruieni problemă din culturile de cereale păioase, precum Veronica spp., Galium aparine sau Papaver spp., având un efect foarte bun împotriva buruienii iarba vântului (Apera spica-venti).

În plus, a fost menționat fungicidul Verben™ – cu spectru larg de combatere a bolilor specific culturilor de cereale.

BioLogicals – gama de soluții biologice disponibile pentru fermieri în 2024

Totodată, în cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele intermediare ale gamei de produse BioLogicals.

UtrishaTM N ce conține o bacterie denumită Metylobacterium symbioticum a fost aplicată în culturile de floarea-soarelui și porumb. Produsul poate fi aplicat la porumb concomitent cu tratamentul insecticid împotriva Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera, având suficient timp în care bacteria va fixa azot pentru plantă”.

P64LE280 viitorul pe care îl aduce Corteva în cultura de floarea-soarelui

„Pentru floarea soarelui venim cu un portofoliu îmbunătățit la capitolul toleranță la secetă. Aici, aș recomanda fermierilor să încerce hibridul P64LE280. Este de talie mai mică decât P64LE25 și P64LE162, are o înflorire mai timpurie, productivitate mai bună decât P64LE162, rezistență la mană la toate rasele cunoscute până în prezent”.

La porumb, o generație nouă de hibrizi

„La porumb hibrzii P9415, P9610, P8834, P9889 sunt deja cunoscuți, dar venim cu o generație nouă, în special P9398, fiind mai rezistent la secetă comparativ cu P9241, nu este afectat de temperaturile mai scăzute în cazul unor primăveri mai reci.

În locul lui P9903 oferim un hibrid adaptat pentru condiții grele de cultură – P9975. Iar dacă aveți teren bun și posibilitatea irigării, recomand cu încredere P9944. Este hibridul la care pentru această grupă de maturitate, FAO 350, am văzut cea mai mare producție. Este un hibrid ce în condiții bune oferă rezultate foarte bune”.

Pentru mai multe detalii despre produse, accesați corteva.ro.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cum influențează prețurile terenurilor dezvoltarea imobiliară din Pipera

Pipera este una dintre cele mai căutate zone din...

Norofert înregistrează creștere de 4,27% și își extinde operațiunile pe piețele internaționale

Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, listat la Bursa...

Lactalis reduce colectarea laptelui în Franța, crescătorii protestează

Anunţul celui mai mare producător mondial de lapte, grupul Lactalis, privind o reducere progresivă, cu aproape 9%, a volumelor...

BASF stabilește noi direcții pentru gestionarea portofoliului

În cadrul prezentării strategiei sale corporative, BASF stabilește o nouă direcție: „Ambiția noastră este să devenim compania chimică preferată...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole