16 C
București
vineri, 17 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR a publicat Ghidul pentru investiții de înființare a sistemelor de irigații

AFIR a publicat Ghidul pentru investiții de înființare a sistemelor de irigații

AFIR a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru DR-26 Înființarea sistemelor de irigații, intervenție finanțată prin PS PAC 2027.

În baza versiunii finale a Ghidului și a anexelor, beneficiarii eligibili (fermieri și formele asociative ale acestora, cu excepția persoanelor fizice) pot demara întocmirea proiectului prin care se solicită finanțare în cadrul sesiunii de depunere a cererilor de finanțare.

Valoarea maximă a finanțării care se poate obține pentru înființarea sistemelor de irigații prin intermediul DR-26 este de 500.000 de euro/ proiect, iar sprijinul public nerambursabil este de 65% din costurile eligibile.

În cadrul acestei linii de finanțare sunt eligibile investiții privind înființarea sistemelor locale de irigații la nivelul fermei, inclusiv montarea sistemelor de contorizare a apei, construcția sau modernizarea bazinelor de colectare și de stocare a apei de irigat, precum și investițiile care vor viza utilizarea apei recuperate ca sursă alternativă de alimentare cu apă.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Plăţi de peste 80 milioane euro realizate de APIA şi AFIR în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi...
‹ adv ›

AFIR a făcut plăţi de 119 mln euro în perioada 22-30 aprilie 2024

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a făcut plăţi de 119 milioane euro (594,66 milioane de lei) în perioada...

AFIR prelungește sesiunea de depunere a proiectelor de investiții în pomicultură

AFIR - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea cu o lună a sesiunii de primire a cererilor de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole