Peste 330 de probe de vinuri au fost înscrise la a XX-a ediţie a Concursului Naţional de Vinuri din cadrul Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus” 2023, care se desfăşoară la Focşani în perioada 20 – 22 octombrie.
Juraţii vor avea astfel o sarcină dificilă şi timp de două zile vor degusta cele peste 300 de probe, care au fost deja înregistrate în registrul cramei şi secretizate în funcţie de culoare, soi, an de recoltă şi zahăr.
Anul acesta se vor acorda medalii de aur la vinurile care obţin peste 92 de puncte, medalii de argint – între 85 şi 91,99 de puncte şi medalii de bronz – între 82 şi 84,99 puncte, în limita unui maxim de 30% dintre probe.
‹ adv ›
Consiliul Judeţean Vrancea va suporta cheltuielile pentru înscrierea şi transmiterea probelor de vin câştigătoare a Marilor Medalii de Aur (cu punctaj maxim pe fiecare categorie în parte) la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles din 2024.
În contextul deschiderii concursului de vinuri de la Focşani, preşedintele ADAR a vorbit şi despre tendinţele consumului de vin la nivel naţional.
Conform datelor existente la Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului, în 2022 a fost o producţie de 4,62 milioane de hectolitri de vin. România rămâne pe locul şase în Europa ca producţie de vin şi locul 13 în lume.
Concursul Naţional de Vinuri „Bachus” 2023 este organizat de CJ Vrancea, în colaborare cu ADAR.