28.5 C
București
vineri, 6 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleLansarea Platformei de parteneriat agroalimentar - „Agrifood Partnership Platform”

Lansarea Platformei de parteneriat agroalimentar – „Agrifood Partnership Platform”

La invitația lui Vladimir Bolea, viceprim-ministru şi ministru al agriculturii şi industriei alimentare din Republica Moldova, secretarul de stat Sorin Moise a participat între 6-7 octombrie 2023, la Chişinău, la evenimentul de lansare a Platformei de parteneriat agroalimentar, „Agrifood Partnership Platform”.

Scopul Platformei este de a crea un cadru general menit să faciliteze comunicarea între ministerele agriculturii din țările reprezentate la lucrări şi, astfel, să asigure sprijinul necesar Republicii Moldova, în procesul de aderare la Uniunea Europeană, conform legislației în vigoare.

Ca şi metode de lucru, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova propune colaborarea bilaterală și multilaterală și crearea unui Grup de lucru care să lucreze în sensul realizării obiectivelor propuse.

‹ adv ›

Evenimentul este considerat drept o piatră de temelie a cooperării dintre Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova cu ministerele agriculturii din statele membre UE pe parcursul integrării țării în UE și va contribui la transformarea sistemului agroalimentar.

Sorin Moise a punctat, în intervenția sa în cadrul lucrărilor, angajamentul pentru sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova în baza procesului de reforme şi a priorităților asumate în implementarea agendei de aderare şi armonizare a sectorului agroalimentar al Republicii Moldova.

„Vom împărtăși viziunea noastră cu privire la etapele ce trebuie parcurse de Republica Moldova pentru alinierea sectorului agroalimentar la cerinţele şi standardele Uniunii Europene. Avem în vedere schimbul de informaţii şi bune practici, organizarea de sesiuni de instruire pentru armonizarea legislației cu cea europeană (consolidare instituțională, fitosanitar, material săditor, cercetare, promovare, vegetal. zootehnie, industrie alimentară etc), iar domeniile de interes vor fi identificate prin consultare cu reprezentanții ministerului omolog din Republica Moldova”, a declarat Sorin Moise.

La finalul lucrărilor a fost semnată o Declarație comună de parteneriat, care se referă la abordările cu care se va confrunta Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, consolidarea capacității instituționale, alinierea la politica agricolă comună, implementarea cerinţelor de calitate a standardelor de siguranţă alimentară în conformitate cu standardele UE, asigurarea unui sistem alimentar echitabil, sănătos.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Investiții de 147 mln de euro în modernizarea utilajelor agricole pentru 511 fermieri

Guvernul român continuă să susțină dezvoltarea sectorului agricol prin...
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii anunţă mai multe acte normative privind măsuri pentru fermierii afectaţi de secetă

Ministerul Agriculturii a elaborat mai multe acte normative privind măsuri pentru fermierii afectaţi de seceta severă din acest an,...

MADR propune modificări pentru reglementarea și digitalizarea domeniului vitivinicol

MADR a publicat în consultare publică un proiect pentru modificarea şi completarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului agriculturii...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole