Grupul Cris-Tim a fost acreditat pentru exportul salamului de Sibiu IGP pe piaţa din Statele Unite în urma unui audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat în România, informează producătorul de mezeluri.
Potrivit unui comunicat al companiei, auditul a certificat că sistemul românesc de inspecţie a cărnii şi produselor din carne poate asigura controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei.
Obţinerea acestei acreditări este rezultatul unui efort conjugat al Cris-Tim şi al altor producători de mezeluri din România, al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi al ambasadelor celor două ţări – SUA şi România.
Grupul Cris-Tim a îndeplinit toate cerinţele necesare pentru a fi finalizată echivalarea sistemului de inspecţie a cărnii din România cu cel din SUA, se arată în comunicat.
Pentru redeschiderea pieţei americane pentru carnea şi produsele din carne din ţara noastră, echipa tehnică din cadrul Grupului Cris-Tim a fost în contact permanent cu ANSVSA, FSIS şi cu Serviciul de Inspecţie pentru Sănătatea Animalelor şi a Plantelor din cadrul Ministerului american al Agriculturii (USDA-APHIS).
România este acum eligibilă să exporte salamurile crud-uscate şi mai ales Salamul de Sibiu IGP.
Fondat de familia Timiş acum trei decenii ca o mică afacere, Grupul Cris-Tim este astăzi liderul pieţei de carne procesată şi al pieţei de ready meals, totodată un jucător important în domeniul lactatelor şi al ospitalităţii. Grupul este şi cel mai mare jucător cu capital românesc de pe piaţa locală care deserveşte 18 ţări europene dintre care două în afara Uniunii Europene.
Peste 35% dintre produsele exportate sunt din categoria de salamuri, urmate îndeaproape de mici, parizer, specialităţi şi cârnaţi. Exportul este prioritar în strategia de creştere a Grupului Cris-Tim, cu o pondere anuală în cifra de afaceri de peste 12% la acest moment.
În 2017, Cris-Tim a lansat în premieră Eticheta Curată, devenind primul producător de astfel de produse.
România este eligibilă să exporte salamurile crud – uscate şi conservele de carne de porc în SUA după ce raportul final al misiunii de audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) a concluzionat că sistemul românesc de inspecţie a cărnii şi produselor din carne este organizat astfel încât să ofere controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei, a anunţat, pe 8 mai, Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).