15 C
București
miercuri, 2 aprilie, 2025
IT
MD

-

HomepageAdvNEXAT - utilajul agricol de 1100 CP, va fi testat de grupul...

NEXAT – utilajul agricol de 1100 CP, va fi testat de grupul Maxagro din România

Tractorul imens autopropulsat NEXAT de 1.100 CP a fost premiat în 2022 cu medalia de aur de către DLG Innovation Award AGRITECHNICA, iar deja în acest an acesta va fi testat de o fermă din România.

NEXAT, echipat cu dotările necesare, poate efectua toate lucrările de la cultivarea solului, semănat și protecția culturilor până la recoltare. Acesta este prezentat ca o mașină de lucru autonomă și este echipat cu un sistem de monitorizare a mediului.

În versiunea de 14 m, 95% din suprafața arabilă totală nu este călcată, ceea ce permite realizarea unui potențial ridicat de producție, protejând în același timp solul și mediul înconjurător.

În tractorul autopropulsat pot fi integrate o varietate de accesorii diferite pentru prelucrarea solului, semănat și recoltare. Sistemul facilitează agricultura cu trafic controlat. La fel, cabina rotativă la 270° facilitează monitorizarea procesului și permite funcționarea complet automată a mașinii.

Una dintre cele mai mari exploataţii agricole din vestul ţării, ce aparține societăţii Maxagro, este prima care va testa în România mașina multifuncţională dezvoltată de compania germană NEXAT, scrie reper24.ro.

MAxagro, administrat de fraţii Ianco și Ioji Zifceak, grupul Maxagro exploatează în prezent peste 10.000 de hectare în judeţul Timiş, cu activitate în domeniul creşterii vacilor de lapte şi în sectorul vegetal.

Pentru a răspunde provocărilor actuale cu care se confruntă agricultura, mai ales cele legate de schimbările climatice şi lipsa predictibilităţii în ceea ce priveşte ferestrele de lucru, frații Zifceak au apelat la această soluţie integrată, oferită de NEXAT Widespan CTF.

Este vorba de o platformă mobilă, pe care pot fi ataşate tot felul de echipamente, astfel că agregatul se poate transforma într-un utilaj de prelucrat solul, o semănătoare, o maşină de aplicat tratamente fito-sanitare sau chiar o combină de recoltat.

Tehnologia pe care Nexat o propune este unică în felul său şi ar putea fi o soluţie pe termen lung pentru o companie precum Maxagro. Acest utilaj va fi folosit încă din această primăvară, pentru înfiinţarea culturilor de floarea-soarelui şi porumb, iar, dacă va fi nevoie, chiar şi pentru pregătirea solului înainte de semănat. De asemenea, el va fi utilizat la erbicidarea culturilor de câmp, dar şi la recoltat, în toamnă. Maxagro şi-a manifestat interesul vizavi de această tehnologie, în ideea că pe viitor ar putea achiziţiona un astfel de echipament”, afirmă Liviu Zimcea, reprezentantul Nexat pentru România.

Avantajul care face diferența între acest echipament și celelalte este lăţimea mare de lucru, nu mai puțin de 14 metri. NEXAT este propulsat de două motoare diesel şi rulează pe şenile, ceea ce înseamnă o diminuare a efectului de compactare a solului (doar 5% din suprafaţă este călcată).

Viteza de lucru este de până la 14 km/h şi chiar mai mult, astfel încât să acopere fără probleme între 80 şi 100 de hectare pe zi.

Utilajul a ajuns în ferma Maxagro de la Gătaia la începutul acestei luni şi va rămâne acolo până în toamnă, după finalizarea campaniei de recoltat.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pachet Cereale T1 – sinergia a 6 substanțe active pentru controlul bolilor și buruienilor

Nu știi ce tehnologie să alegi pentru protecția cerealelor...

Creșterea productivității la floarea-soarelui prin combaterea manei în România

România s-a afirmat ca un jucător important în agricultura europeană, contribuind semnificativ la producția de floarea-soarelui din regiune, cu...

Verben™: Soluția ideală pentru protejarea cerealelor păioase de bolile primăverii

Fermierii au mizat pe cereale păioase în acest an, iar culturile se prezintă bine în majoritatea regiunilor. Pe măsură...

Producător de căpșune: Cu sistemul Up&Down avem o productivitate cu 60% mai mare

Acum câțiva ani, Dragoș Ștefănescu, Agro Steaco a decis să investească într-un proiect ambițios de producere a căpșunelor în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole