19.5 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleOlt: Culturi agricole afectate de secetă pe o suprafaţă de peste 1.600...

Olt: Culturi agricole afectate de secetă pe o suprafaţă de peste 1.600 de hectare

Seceta a afectat culturile agricole din 40 de localităţi din judeţul Olt, pe o suprafaţă de peste 1.600 de hectare, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ), Gabriela Andronie.

Culturile cele mai afectate de secetă au fost cele de floarea-soarelui (peste 1.200 de hectare) şi porumb (aproape 375 de hectare).

„Avem culturi agricole afectate de secetă în 40 de localităţi. Conform proceselor-verbale centralizate, sunt afectate de secetă: 374,25 hectare cu porumb, 1.213,36 hectare cu floarea-soarelui, 17,79 hectare cu legume cultivate în câmp, 4,03 hectare cu plante furajere. Proporţia în care culturile au fost afectate de secetă este între 30% şi 40%”, a declarat Gabriela Andronie.

Faptul că seceta a afectat culturile agricole din judeţul Olt este relevat şi de producţiile medii obţinute la floarea-soarelui (1.400 kilograme pe hectar) şi porumb (3.200 kilograme pe hectar), mai mici faţă de anii precedenţi cu aproximativ o tonă pe hectar.

Recoltarea la floarea-soarelui se apropie de final, în timp ce porumbul a fost recoltat pe mai puţin de un sfert din suprafaţă, fiecare din aceste culturi fiind cultivată pe suprafeţe de aproximativ 87.000 de hectare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Dan Motreanu: Peste 60% din solurile europene sunt nesănătoase şi se degradează continuu, iar România este puternic afectată de acest fenomen

Peste 60% din solurile europene sunt nesănătoase şi se degradează continuu, iar România este puternic afectată de acest fenomen,...

Seceta din Thailanda ameninţă aprovizionarea mondială cu zahăr şi orez

Thailanda pregăteşte planuri de rezervă pentru a face faţă unei secete potenţiale, care ar putea dura mai mulţi ani...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole