Toţi producătorii de carne de pasăre şi ouă consum din România respectă cu stricteţe legislaţia în vigoare, fiind monitorizaţi permanent de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), iar produsele comercializate din lanţul autohton de producţie avicolă sunt sigure pentru consumul uman, susţin reprezentanţii Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), după ce în spaţiul public au apărut campanii de denigrare a produselor avicole.
Potrivit sursei citate, producătorii din România lucrează la nivelul celor mai înalte standarde tehnologice, ştiinţific determinate, în conformitate cu legislaţia europeană, oferind produse de calitate superioară şi sigure pentru o alimentaţie sănătoasă.
Astfel, Directiva 96/22/CE a Consiliului din 29.04.1996, transpusă în legislaţia noastră prin Ordinul 199/2006, interzice comercializarea şi utilizarea hormonilor în creşterea păsărilor, iar în aceste condiţii „niciun crescător de păsări din România nu foloseşte astfel de produse”.
‹ adv ›
De asemenea, depistarea reziduurilor de antibiotice, a substanţelor farmacologic active şi a altor reziduuri se face în baza Regulamentului 37/2010 şi a Ordinului 95/2007.
Pentru depistarea pesticidelor în carne operează Regulamentul 396/2005, iar depistarea diferiţilor contaminanţi şi a micotoxinelor din carne se face în baza Regulamentului 1881/2006.
În aceste condiţii, producătorii de carne de pasăre şi ouă consum din România afirmă că respectă cu stricteţe legislaţia în vigoare, iar produsele comercializate din lanţul autohton de producţie avicolă sunt sigure pentru consumul uman.