1.4 C
București
vineri, 22 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFondurile pentru activităţile neagricole în zone rurale s-au epuizat înainte de termenul...

Fondurile pentru activităţile neagricole în zone rurale s-au epuizat înainte de termenul limită

Fondurile europene disponibile prin intermediul submăsurii 6.2 – Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) s-au epuizat în primele cinci zile de la lansarea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanţare, a anunţat miercuri Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Potrivit unui comunicat al instituţiei, în intervalul 29 octombrie 2021, ora 9:00 – 3 noiembrie 2021, ora 9:00, AFIR a primit online 4.828 de cereri de finanţare, valoarea totală a fondurilor europene solicitate fiind de 300,8 milioane de euro, de şase ori mai mult decât alocarea disponibilă.

„Precizăm că alocarea stabilită de Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală a fost de 50 de milioane de euro, iar fondurile disponibile pentru depunere au reprezentat un plafon de 75 de milioane de euro, însemnând 150% din alocare. Astfel, sesiunea de depunere a proiectelor s-a închis automat, înainte de termenul limită, pentru că valoarea publică totală a proiectelor depuse (300,8 milioane euro) a depăşit plafonul din nivelul alocării sesiunii (75 milioane euro)”, menţionează AFIR.

Sprijinul public este 100% nerambursabil şi se va acorda sub formă de sumă forfetară. Valoarea acestuia este de 50.000 de euro per proiect, cu excepţia activităţilor de producţie, pentru care valoarea sprijinului creşte la 70.000 euro pentru un proiect.

‹ adv ›

Activităţile pentru care s-a solicitat finanţare prin submăsura 6.2 sunt cele aferente Anexei 7 la Ghidul solicitantului, respectiv Lista codurilor CAEN eligibile, disponibilă pe www.afir.info.

Dintre acestea, amintim: prestarea de servicii medicale, sociale, sanitar-veterinare, producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice, producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate, fabricarea produselor textile, producţia de ţesături etc.

Sursa foto: aconsulting.ro

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR: Fondurile pentru înființarea grupurilor de producători s-au epuizat

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță închiderea, cu...
‹ adv ›

AFIR a publicat Lista actualizată a coeficienților standard output – SOC 2020

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe www.afir.ro versiunea actualizată a Listei detaliate a coeficienților standard output (Standard Output Coefficients), respectiv SOC...

AFIR: Peste 530 de mln de euro, contractate în actuala programare

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a semnat până în prezent 2.626 de contracte de finanțare, însumând 534,67 milioane de...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole