20.2 C
București
luni, 17 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaUSDA a redus drastic prognoza privind recolta de grâu în Rusia. Autoritățile...

USDA a redus drastic prognoza privind recolta de grâu în Rusia. Autoritățile ruse nu sunt de acord

Departamentul pentru Agricultură al SUA (USDA) în raportul său din august a redus drastic previziunile privind recolta brută de grâu în Rusia: de la 85 de milioane de tone la 72,5 milioane de tone, cu excepția Crimeei.

Aceasta este o scădere record, anunță asociațiile de profil din Rusia. Inclusiv, recolta prognozată pentru grâul de toamnă este de 50,5 milioane tone (64 milioane tone în prognoza anterioară), iar pentru grâul de primăvară – 22 milioane tone (21 milioane tone).

Recolta mondială de grâu, estimări 12 august 2021, USDA:

Randamentul mediu poate fi de 2,59 tone/ha față de 2,93 tone/ha estimate luna trecută. Suprafața totală recoltată de grâu a fost estimată la 28 de milioane de hectare, în raportul din iulie al departamentului agricol american – au fost indicate 29 de milioane de hectare.

Conform datelor actualizate Rosstat, grâul a ocupat o suprafață de 28,7 milioane de hectare (inclusiv Crimeea).

Corectarea prognozei recoltei brute a fost influențată de scăderea randamentului grâului de toamnă. În același timp, indicatorii pentru culturile de primăvară, dimpotrivă, s-au îmbunătățit comparativ cu luna precedentă, pe fondul revizuirii suprafeței însămânțate.

Pieirea culturilor de toamnă s-a dovedit a fi semnificativă: din aproape 17 milioane de hectare de grâu, au supraviețuit aproximativ 15,6 milioane de hectare, a estimat departamentul.

De asemenea, conform prognozei analiștilor americani, stocurile mondiale de grâu din acest sezon se vor ridica la 279 de milioane de tone, în timp ce cu o lună mai devreme erau estimate la 291,7 milioane de tone.

Pe de altă parte, reprezentanții asociațiilor de profil din Rusia nu sunt de acord cu prognoza privind recolta de grâu. Institutul conjucturii pieței agricole din Rusia (IKAR) a redus prognoza recoltei de grâu în Rusia de la 78,5 milioane tone la doar 77 milioane tone.

Potrivit datelor din 11 august ale Ministerului Agriculturii al Federației Ruse, cerealele și leguminoasele au fost recoltate de pe suprafața de 24,7 milioane de hectare.

Aproape 74,9 milioane de tone de cereale au fost recoltate cu un randament mediu de 3,04 tone/ha. Inclusiv grâul a fost recoltat de pe 16,9 milioane de hectare, fiind obținute 56,3 milioane de tone, cu o recoltă medie de 3,32 tone/ha.

Sursa foto: cvlpress.ro

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Bloomberg: Preţurile la orez se apropie de maximumul ultimilor 15 ani

Vremea afectează încă odată piaţa orezului, ducând preţurile la acest aliment de bază la cel mai ridicat nivel din...

Primul raport USDA privind producția și stocurile pentru campania 2024/2025

Incertitudinile climatice rămân ridicate și rămân a fi printre principalii exportatori de cereale, iar raportul USDA de vineri, 10...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole