Producţia medie de grâu la hectar obţinută de fermierii din judeţul Olt este de 5.800 de kilograme, cu 1.600 de kilograme mai mare faţă de cantitatea medie realizată anul trecut, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.
Până joi, fermierii din judeţul Olt au recoltat grâul de pe 90.000 de hectare, adică mai mult de 70% din suprafaţa cultivată.
Campanie de recoltare se apropie de final la alte cereale (orz, orzoaică, triticale), precum şi la rapiţă şi la mazăre, în toate cazurile, producţia medie obţinută fiind mai mare faţă de cea din 2020.
Anul trecut, în judeţul Olt fermierii au obţinut o producţie medie de 4,2 tone de grâu pe hectar şi o producţie totală de 525.000 de tone de grâu.
Sursa foto: foodbusinessnews.net