25.5 C
București
miercuri, 16 iulie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDorin Bob investește 4,6 milioane euro în digitalizarea și extinderea culturii de...

Dorin Bob investește 4,6 milioane euro în digitalizarea și extinderea culturii de alun

Dorin Bob, un antreprenor din Transilvania, a obținut două finanțări europene în valoare totală de 4,6 milioane de euro pentru extinderea activităților agricole în județul Satu Mare.

Obiectivul său este înființarea de noi plantații de alun, reconversia unei livezi, instalarea unor sisteme moderne de irigații și dotarea cu tehnologie de top, transmite News.ro.

‹ adv ›

Antreprenorul deține 460 de hectare cultivate cu aluni în localitatea Necopoi, iar în localitatea Sâi a finalizat lucrările de pregătire pentru un lot suplimentar de 211 hectare.

Cu ajutorul celor 4,6 milioane de euro dorește să depășească pragul de o mie de hectare cultivate, consolidându-și astfel poziția printre cei mai mari jucători din domeniu.

Digitalizarea înseamnă creșterea sustenabilității

Fondurile de care va beneficia au ca scop dotarea cu echipamente și utilaje de ultimă generație și instalarea unui sistem modern de irigații pe o suprafață de 366 de hectare. Aceste investiții vor contribui la digitalizarea proceselor agricole și la creșterea sustenabilității exploatației.

„Accesarea acestor fonduri europene, de 4,6 milioane, este o oportunitate esențială pentru modernizarea agriculturii românești. Dezvoltarea unor proiecte solide nu doar atrage resurse, ci contribuie și la dezvoltarea comunităților locale, prin crearea de locuri de muncă, infrastructură modernă și oportunități economice pentru micii antreprenori”, a declarat Dorin Bob.

Performanța ține și de modul în care lucrăm pământul

Finanțarea obținută va permite achiziția unor echipamente agricole de ultimă generație, menite să crească eficiența operațională.

‹ adv ›

Printre acestea se numără drone specializate în aplicarea precisă a tratamentelor fitosanitare, o dronă multispectrală pentru supravegherea stării de sănătate a plantelor și a conținutului de apă din sol.

Lor li se adaugă un sistem de ghidare și poziționare GPS utilizat în lucrările de mecanizare și fitosanitare, precum și un robot multifuncțional cu sistem propriu de ghidare.

Proiectul include și un sistem modern de fertirigare, dotat cu un soft performant de distribuire a substanțelor fitosanitare, alături de utilaje agricole performante.

„Performanța în agricultură nu mai ține doar de suprafețele cultivate, ci și de eficiența și precizia cu care lucrăm pământul. Noile echipamente ne vor permite să optimizăm fiecare etapă a producției și să asigurăm un standard ridicat de calitate, adaptat cerințelor partenerilor internaționali”, a adăugat Dorin Bob.

Cultura alunului – un domeniu promițător

Potrivit acestuia, cultura alunului a devenit extrem de promițătoare în România, mai ales în contextul în care țări puternice pe acest segment înregistrează scăderi ale producției cauzate de schimbările climatice.

Arovit este unul dintre cei mai mari producători alimentari din România, cu un portofoliu vast care cuprinde ferme, livezi și unități de procesare, amplasate în zona de nord-vest a țării. Compania este unul dintre principalii furnizori alimentari ai industriei locale de HoReCa.

Din oferta sa fac parte peste 150 de produse: conserve, gemuri și sosuri, destinate deopotrivă consumului casnic și celui industrial. Marca Arovit are o tradiție de peste 80 de ani.

Parteneriat cu Ferrero

Un proiect recent dezvoltat de Arovit pe segmentul agricol este „Pădurea cu Aluni”, care urmărește formarea celei mai mari plantații de alun din România.

„Pădurea cu Aluni” este o companie 100% românească, în plină dezvoltare, pe o piață în creștere, cea a producției de alune din România.

Expansiunea acestui sector este susținută și promovată și de implicarea producătorului italian de dulciuri Ferrero. Ferrero oferă companiei „Pădurea cu Aluni” suport tehnic și know-how și este angajat în dezvoltarea unor lanțuri de aprovizionare moderne cu alune, care vor putea furniza în viitor această materie primă prețioasă industriei sale de dulciuri.

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Prețurile porumbului ucrainean cresc după introducerea cotei fără taxe în Turcia

Prețurile la porumbul ucrainean au început să crească la...
‹ adv ›

România și alte patru țări din UE se opun unui nou acord comercial cu Ucraina

În cadrul unei reuniuni a Consiliului pentru Agricultură al UE din 14 iulie, Polonia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria și România...

Producătorii francezi de vin și brânzeturi spun că tarifele americane îi vor lovi din plin

Producătorii francezi de vin și brânzeturi au tras, duminică, un semnal de alarmă cu privire la impactul semnificativ pe...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole