-2.6 C
București
luni, 17 februarie, 2025

-

HomepageAdvING Bank România a raportat venituri în creştere la 3,8 miliarde de...

ING Bank România a raportat venituri în creştere la 3,8 miliarde de lei, în 2024

Veniturile ING Bank România au ajuns la 3,8 miliarde de lei în 2024, în creştere cu 13% faţă de nivelul din 2023, iar activele totale au crescut la 78 de miliarde de lei, cu 9% peste nivelul din anul anterior, se arată într-un comunicat al băncii.

Potrivit sursei citate, valoarea depozitelor atrase de la clienţi a depăşit pragul de 70 de miliarde de lei (în creştere cu 11% faţă de nivelul din 2023), în timp ce portofoliul creditelor brute a ajuns la 45 de miliarde de lei, în urcare cu 18% faţă de perioada similară din anul anterior.

Totodată, la nivelul anului 2024, ING Bank România a înregistrat un profit brut de 1,83 miliarde de lei, aproximativ acelaşi nivel ca în anul anterior, iar suma impozitului pe profit şi a impozitului pe cifra de afaceri aferente anului financiar în curs se ridică la peste 465 milioane lei, la care se adaugă TVA şi alte categorii de taxe.

„Securitatea tranzacţiilor clienţilor este o prioritate pentru echipa ING şi investim permanent în acest domeniu. Începând de anul trecut, specialiştii băncii pot detecta tranzacţiile frauduloase şi operaţiunile suspecte efectuate în aplicaţia bancară din alte arii geografice printr-un nou serviciu lansat în 2024, de geolocalizare, disponibil în Home’Bank.

Sistemul poate semnala tranzacţiile efectuate la POS şi transferurile bancare neobişnuite, dar şi acţiunile iniţiate în Home’Bank, precum vizualizarea datelor cardului sau autorizarea plăţilor securizate. Acest filtru este cu atât mai relevant cu cât aproximativ 1,6 milioane de clienţi ai ING Bank, respectiv 85% din totalul celor 1,9 de milioane de clienţi ai băncii, folosesc aplicaţia mobilă Home’Bank.

De asemenea, funcţionalitatea „Permisiuni” din Home’Bank oferă utilizatorilor posibilitatea de a dezactiva anumite tipuri de tranzacţii cu cardul, cum ar fi retragerea de numerar de la bancomat, tranzacţii cu criptomonede sau plăţi de tip jocuri de noroc”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, sustenabilitatea rămâne o prioritate pentru ING Bank România, iar anul 2024 s-a remarcat prin proiecte strategice, cu ambiţii clare pe termen lung, dar şi iniţiative concrete în mai multe domenii.

Astfel, creditele ipotecare acordate persoanelor fizice pentru locuinţe cu certificate energetice de clasa A au fost de 382 milioane de euro. În plus, volumele de finanţare sustenabile mobilizate prin credite sau emisiuni de obligaţiuni pentru clienţii companii au ajuns la peste 1,5 miliarde de euro.

În zona investiţiilor în comunitate, implicarea băncii a însemnat, în mare parte, consolidarea parteneriatelor strategice, precum Platforma de Mediu pentru Bucureşti sau Banometru, dar şi dezvoltarea unor intervenţii integrate în şcoli.

În total, s-au investit 7,2 milioane de euro în proiecte cu impact în comunitate, cu precădere în proiecte de mediu, sănătate financiară şi educaţie.

În acelaşi timp, pe lângă sprijinul pentru marile companii, ING şi-a extins portofoliul de soluţii digitale pentru IMM-uri, prin lansarea unor produse precum linia de credit Util 100% online (prin care antreprenorii pot obţine online până la 500.000 de lei fără drumuri la bancă) şi platforma Business Deals, care oferă acces la reduceri business to business, negociate de consultanţii băncii pentru antreprenori.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înfiinţată în anul 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, cu 1,9 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate şi Wholesale Banking. 

DN Agrar Group a anunţat noi investiţii de aproape 3,4 mil. de euro.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Corteva Agriscience contribuie la consolidarea poziției de lider a României în exporturile de semințe

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă,...

Porumb irigat, neirigat sau cultura a doua? Hibrizi recomandați de Bayer pentru fiecare sistem

În cadrul unei serii de evenimente dedicate fermierilor, organizate în mai multe regiuni ale țării, specialiști din cadrul Bayer...

Agora Vitis 2025, eveniment dedicat viticulturii românești, o continuare a tradiției întâlnirilor organizate de Syngenta România 

Agora Vitis 2025, Legături de viță nobilă, eveniment dedicat viticulturii, ajuns la cea de-a doua ediție,  și astfel, continuă...

Hidrogelul – agentul hidratant esențial în pregătirea plantațiilor de pomi și la împăduriri

Hidrogelurile sunt materiale hidratante superioare, cu o capacitate remarcabilă de a reține cantități mari de apă și nutrienți. Proprietățile deosebite...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole