Magiunul de prune Topoloveni a fost desemnat de către Taste Atlas cel mai bun produs conservat de fructe din lume.
Magiunul de prune Topoloveni este preparat după o rețetă tradițională, atestată documentar din 1914. Prunele sunt fierte în cazane cu pereți dubli, sub temperatură controlată de maximum 68 de grade Celsius, timp de 12-14 ore, astfel încât să se evapore toată apa.
Datorită acestei metode de preparare, Magiunul de prune Topoloveni nu are nevoie de conservanți. Este primul produs obţinut în fabrica Sonimpex de la Topoloveni și primul produs românesc certificat IGP – Indicație Geografică Protejată.
Cu un gust dulce-acrișor și o textură fină, magiunul de Topoloveni este o alegere perfectă pentru un mic dejun sănătos, un desert savuros sau un ingredient special în prăjituri.
Felicitări producătorilor români pentru că duc tradiția mai departe și pun România pe harta gusturilor de top.
Noi faceam un magiun de 10 ori mai bun decât cel de Topoloveni fierbeam prunele măcinate in cazan de cupru de 60 litri cel puțin 24 ore la foc mic mestecând incontinuu ,fara zahar și îl păstrăm în oale de lut fără conservanți ,nu știu cât rezista că în 4 luni se manca.Capac era o simpla panza.Prunele erau foarte coapte.
As dori sa cumpăr magiun asa cum îl făceau bunicii noștri.