-3.5 C
București
miercuri, 12 februarie, 2025

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSesiune de finanțare pentru energie regenerabilă prelungită până pe 31 martie 2025

Sesiune de finanțare pentru energie regenerabilă prelungită până pe 31 martie 2025

Sesiunea de depunere a solicitărilor de finanţare prin schema de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol şi industriei alimentare a fost prelungită până la data de 31 martie 2025, informează miercuri Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Sesiunea de primire a cererilor de finanţare este în derulare şi fost deschisă pe 24 decembrie 2024, data limită de depunere fiind stabilită iniţial pe 28 februarie 2025.

MADR precizează:

„Ca urmare a solicitărilor transmise AFIR de potenţialii beneficiari, a fost decisă prelungirea sesiunii pentru a putea asigura implementarea tehnică şi financiară în condiţii optime”.

Fondurile totale disponibile pentru finanţarea proiectelor eligibile depuse în această sesiune se ridică la 150 de milioane de euro, fiind împărţită în funcţie de capacităţile instalate şi de sursa de producere a energiei regenerabile.

‹ adv ›

Valoarea ajutorului de stat acordat în cadrul acestei scheme ajunge până la 100% din costurile eligibile.

Fondurile nerambursabile pe care le poate obţine un proiect pentru energie eoliană sunt în valoare de 700.000 euro/ MW indiferent de capacitatea instalată, iar pentru energia solară fondurile ajung la 550.000 euro/ MW pentru capacităţi instalate mai mari de 1 MW sau la 650.000 euro/ MW pentru capacităţi instalate mai mici de 1 MW, inclusiv.

Beneficiarii eligibili prin schema de energie pot fi întreprinderile din sectorul agricol sau din sectorul industriei alimentare, legal constituite şi înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), precum şi organizaţii/federaţii de organizaţii din domeniul îmbunătăţirilor funciare (OUAI/ FOUAI).

„Prin intermediul schemei de sprijin vor primi finanţare proiectele care au ca obiectiv realizarea capacităţilor noi (sub 1 MW inclusiv şi peste 1 MW) de producere energie electrică, cu sau fără stocare, din surse solare, precum şi din surse eoliene”.

În vederea întocmirii documentaţiei necesare accesării acestei finanţări, solicitanţii au la dispoziţie Ghidul solicitantului şi anexele aferente schemei pentru energie regenerabilă pe pagina oficială a agenţiei, www.afir.ro, la secţiunea Finanţare sau accesând acest link.

Finanţarea pentru schema de energie este asigurată din Fondul pentru modernizare, gestionat de Ministerul Energiei, administratorul schemei de ajutor de stat fiind Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. 

Vezi aici Suprafața agricolă ecologică la nivel mondial atinge 99 mil. ha. Topul țărilor.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Sistemul de irigaţii din România se va extinde anul acesta

Sistemul de irigaţii din România se va extinde anul...
‹ adv ›

Barbu: În momentul de față, este o problemă de a integra producătorii români în magazinele de retail din România

Integrarea producătorilor români în magazinele de retail din România este o problemă în momentul de față, fiindcă aici este...

Buget suplimentat cu 249 milioane de euro pentru investiții în procesarea produselor agricole și pomicole

Bugetul aferent intervenției DR 22 - „Investiţii în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole” a fost suplimentat cu suma...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole