9.2 C
București
sâmbătă, 19 aprilie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleChina extinde lista culturilor modificate genetic permise

China extinde lista culturilor modificate genetic permise

Ministerul Agriculturii din China a aprobat cinci soiuri de culturi cu genom editat și 12 varietăți modificate genetic de soia, porumb și bumbac, potrivit Reuters.

Astfel, China a extins aprobările pentru a stimula culturile cu randament ridicat, a reduce dependența de importuri și a asigura securitatea alimentară. Printre culturile modificate genetic aprobate se numără două soiuri de soia, precum și câte o varietate de grâu, porumb și orez.

‹ adv ›

Varietățile aprobate includ semințe dezvoltate de grupul de nutriție animală Dabeinong, cu sediul în Beijing (002385.SZ), și de China National Seed Group.

Spre deosebire de modificarea genetică, care implică inserarea de gene străine într-o plantă, editarea genomului modifică genele existente pentru a îmbunătăți sau a spori caracteristicile plantei.

Unii oameni de știință consideră că editarea genomului este mai puțin riscantă decât modificarea genetică.

China a autorizat, de asemenea, importul unui soi de soia modificat genetic, rezistent la insecte și erbicide, dezvoltat de compania chimică germană BASF. Acest soi poate fi utilizat exclusiv ca material de procesare, a adăugat ministerul.

‹ adv ›

În ultimul an, China a crescut numărul de aprobări pentru porumb și soia modificate genetic, cu randament mai mare, pentru a spori producția internă și a reduce importurile de cereale.

De unde vine necesitatea?

China importă în principal culturi modificate genetic, cum ar fi porumbul și soia, pentru furaje animale, cultivând în același timp soiuri nemodificate genetic pentru consumul alimentar.

Mulți consumatori chinezi continuă să fie preocupați de siguranța alimentelor modificate genetic.

Certificatele de siguranță pentru varietățile recent aprobate sunt valabile timp de cinci ani, începând cu 25 decembrie, conform documentului ministerului.

Vezi și Reuters: China își propune să crească consumul de cereale până în 2035.

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Timiș: Mieii sunt căutați mai ales la export, pentru carnea lor fragedă și gustul natural

În satele Banatului, odată cu venirea primăverii, începe sezonul...
‹ adv ›

Egipt: Crește cererea pentru uleiuri și șroturi

FAS/Cairo prognozează că importurile de soia ale Egiptului în sezonul 2025/26 vor crește cu 5,0% comparativ cu anul de...

ROMPAN: Sectorul de panificaţie va avea 165 de milioane de euro pentru investiţii în modernizarea şi înfiinţarea de unităţi noi

Sectorul de panificaţie din România va avea la dispoziţie 165 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru investiţii...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole