3 C
București
marți, 12 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDSVSA: Certificarea exporturilor de animale şi alimente, blocată de o grevă

DSVSA: Certificarea exporturilor de animale şi alimente, blocată de o grevă

Serviciile publice din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, între care certificarea exporturilor de animale şi alimente, au fost blocate timp de două ore, vineri.

Acestea s-au întâmplat în urma unei greve de avertisment la care au aderat 85% din angajaţii instituţiei, care ameninţă cu greva generală dacă nu primesc măriri salariale.

Zeci de angajaţi ai DSVSA Arad s-au adunat în faţa sediului pentru a protesta, între orele 10 şi 12, purtând în mâini afişe cu mesajul „Grevă de avertisment”.

‹ adv ›

Ei au oprit serviciile cu publicul, astfel că nu s-au primit sau eliberat documente, însă nici nu s-a mers pe teren pentru verificarea transporturilor de mărfuri.

„La această oră trebuia să ne deplasăm în teren în vederea certificării unor camioane pentru export în zona Pecica, dar din cauza grevei de avertisment am amânat această deplasare”, a declarat Codrin Moru, de la Compartimentul Identificare şi Înregistrare a Animalelor.

Angajaţii sunt nemulţumiţi că după greva japoneză de două ore de miercuri nu au primit promisiuni de la Guvern privind satisfacerea cererilor.

„Nu am primit niciun răspuns mulţumitor la doleanţele noastre, din această cauză vom continua protestele”, a spus un participant.

Liderul sindical din instituţie, dr. Călin Vereşezan, a declarat că vor fi discuţii cu Guvernul în 12 noiembrie.

„În urma avertismentului de tip grevă japoneză, conducerea sindicatului va fi primită în data de 12 la cancelaria prim-ministrului pentru discuţii. Avem speranţa că acolo se vor putea rezolva problemele şi doleanţele noastre.

Dorim să fim remuneraţi după munca pe care o prestăm, în sensul că prestăm activităţi în plus faţă de fişa postului în urma încheierii unor protocoale între instituţia noastră şi alte instituţii subordonate Ministerului Agriculturii, respectiv pentru finanţarea cu fondurile europene.

Veterinarii fac munca practică în teren de verificare a proiectelor în vederea finanţării lor.
În schimb, sporurile aferente finanţărilor europene nu le primim”, a spus Vereşezan.

Angajaţii instituţiei spun că sunt decişi să continue protestul prin declanşarea grevei generale, dacă nu vor obţine salarii mai mari.

Ei arată că din 2017 nu le-au mai fost mărite salariile, iar medicii veterinari câştigă între 3.500 şi 6.000 de lei net, în timp ce în alte instituţii au fost făcute majorări.

Sindicaliştii cer „o salarizare echitabilă la nivelul celor din structurile subordonate Ministerului Agriculturii, cu raportare strictă la nivelul de salarizare a personalului din cadrul Agenţiei de Plăţi, APIA, AFIR”.

Dintre cei 100 de angajaţi ai DSVSA Arad, 85 au declanşat conflictul de muncă. Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

INS: Legumele și fructele proaspete în topul scumpirilor

Serviciile poştale, alte legume şi conserve de legume şi...
‹ adv ›

ANSVSA: Sancțiuni de 68.000 lei aplicate în urma controalelor în industria cărnii de porc

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a desfășurat, între 23 septembrie și 31 octombrie 2024, o...

AFIR: Ghidul solicitantului pentru echipamente de irigații – în consultare publică

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Ghidul solicitantului pentru achiziția simplă de echipamente de irigații! Acest ghid...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole