7.5 C
București
duminică, 20 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaChina: recolta de porumb poate înregistra cea mai mare scădere din 2000

China: recolta de porumb poate înregistra cea mai mare scădere din 2000

Condițiile meteo extreme – de la căldură la inundații – au înrăutățit semnificativ perspectivele pentru recolta de porumb din China. Cu toate acestea, traderii nu acordă încă atenție acestei probleme, având în vedere stocurile mari și cererea scăzută pentru acest tip de cereale.

Totuși, dacă situația nu se va îmbunătăți și guvernul va reuși să stimuleze dezvoltarea economică, China va trebui să crească importurile de porumb.

În 2023, China a recoltat un record de 289 milioane de tone de porumb, însă în 2024, recolta ar putea scădea cu 7% (sau cu 5-20 milioane de tone), ceea ce va reprezenta cea mai mare scădere din 2000, când producția a scăzut cu 17%.

‹ adv ›

Recoltarea se va încheia în noiembrie, iar rezultatele vor fi cunoscute atunci, însă analiștii UkrAgroConsult spun că este deja clar că echilibrul de piață nu se va deteriora semnificativ, chiar și în cazul unui astfel de deficit.

La nivel regional, potrivit Agritel, porumbul pe Euronext încearcă să urmeze revenirea grâului, fiind susținut și de progresul lent al recoltării în Franța, din cauza vremii nefavorabile.

Piața florii-soarelui este, de asemenea, susținută de întârzierea recoltării și de temerile legate de pierderile de producție.

Recolta și piața porumbului în China

La sfârșitul lunii septembrie, prețurile locale au crescut ușor, însă rămân la un nivel minim din ultimii 4 ani. Recoltele record din ultimii ani au saturat piața, iar încetinirea economică a redus cererea din partea industriei zootehnice și alimentare.

Rămâne de văzut cum va influența noul program de stimulare al guvernului situația.

Importurile de cereale în China din acest an sunt mai mici decât în anii anteriori. În anul de marketing 2023/24, importurile au ajuns la 19,5 milioane de tone, însă în sezonul curent nu vor depăși 13 milioane de tone.

Acest lucru va avea un impact negativ asupra fermierilor americani, care asigură majoritatea importurilor chineze.

Nu este încă clar dacă China va avea suficiente rezerve proprii pentru a satisface creșterea cererii în cazul în care programul de dezvoltare economică va fi de succes.

În viitor, schimbările climatice ar putea reprezenta probleme pentru recoltele viitoare, ceea ce va pune presiune pe guvern să stimuleze oferta.

Ți-ar putea fi relevant și articolul IGC: Producția mondială de soia va fi cu 7% mai mare în 2024/25.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

IGC: Producția mondială de soia va fi cu 7% mai mare în 2024/25

Consiliul Internațional pentru Cereale (IGC) prognozează, într-un raport din...
‹ adv ›

Bursa agricolă – evoluția pieței la început de săptămână

Îngrijorările geopolitice, climatice și comerciale, în special în jurul Mării Negre, rămân ridicate. Totuși, din cauza lipsei unor elemente...

Bursa cerealelor: Riscurile globale cresc prețurile la grâu

Când riscurile climatice și geopolitice se ciocnesc, piața cerealelor devine efervescentă. Acest lucru este văzut clar de la începutul...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole