4.6 C
București
duminică, 20 octombrie, 2024

-

HomepageAdvDe la viziune la livadă: expertiza în crearea livezilor de cireș profitabile...

De la viziune la livadă: expertiza în crearea livezilor de cireș profitabile alături de Advice&Consulting


„Proiectăm visul clientului împreună”: Alexandra Caminschi, Fondator și CEO al Advice&Consulting, descrie momentul în care, după o planificare atentă, echipa companiei din Bologna se așază cu investitorul pentru a da forma finală viitoarei livezi de cireș.

„Proiectăm visul clientului împreună”.

advice consulting alexandra caminschi

„Acesta este momentul în care creativitatea viitorului cultivator de cireș iese la iveală, iar noi încercăm să o urmăm, cu condiția ca analizele agronomilor și tehnicienilor noștri să confirme fezabilitatea proiectului”.

„Cireșul”, explică ea, „este o cultură extrem de profitabilă, dar complexă, care necesită atenție și pregătire semnificativă”.

Advice&Consulting oferă asistență și sprijin clienților de la analiza solului până la livrarea cireșelor pe piață, atât în faza de planificare, cât și pe parcursul vieții productive a livezii.

Deși compania are doar opt ani, a gestionat deja peste 3.000 de hectare de livezi în Italia și în lume. Prima livadă de cireș gestionată de echipa Advice s-a întins pe 20 de hectare, iar astăzi, aceeași companie cultivă 250 de hectare.

advice consulting

Începând cu un singur agronom în echipa tehnică, Advice are acum șapte consultanți și a deschis încă patru birouri, pe lângă sediul său din Medicina, lângă Bologna.

„Odată cu izbucnirea războiului Rusia-Ucraina, ne extindem orizonturile. Am primit solicitări din alte părți ale lumii, precum Algeria, Turcia și chiar India. Explorăm piața indiană, care este foarte promițătoare, dar complexă din cauza fragmentării. Tehnicienii noștri au vizitat deja India de trei sau patru ori și am expediat câteva loturi de plante”.

Formula de sprijin bine stabilită rămâne aceeași, chiar și pentru noile piețe în care intrăm:

Gestionăm întregul proiect de la început până la sfârșit. Agronomii noștri”, a continuat Caminschi, „sunt toți italieni și ne bazăm pe manageri locali care să transmită know-how-ul nostru cultivatorilor de fructe locali.

„Ne mândrim cu munca noastră atunci când clientul înțelege valoarea adăugată de a avea tehnologie și expertiză 100% italiană. În ceea ce privește pomicultura, Italia reprezintă o excelență, iar nivelul de cercetare este extrem de ridicat.”

Advice&Consulting, de fapt, se bazează pe parteneri și furnizori italieni de tehnologie și consultanță atunci când proiectează o livadă de la zero.

„La alegerea furnizorilor, evaluăm ofertele de pe piață și specificațiile tehnice ale utilajelor, dar, cel mai important, ascultăm feedbackul producătorilor italieni care utilizează deja acea tehnologie. O recomandăm clienților noștri doar după ce echipa noastră a studiat-o și este convinsă că este o soluție validă și fiabilă.”

advice&consulting

Pentru clienții care își încredințează proiectele de livezi de cireș companiei din Bologna, aceștia vor găsi o întreagă echipă la dispoziția lor:

„Primul lucru pe care îl facem atunci când primim o cerere este să trimitem pe cineva la fața locului, fie un agronom, fie un manager local. Identificăm terenul și îl analizăm, prelevând probe de sol și apă pe care le trimitem în Italia pentru teste, pentru a ne asigura că parametrii sunt corecți. Apoi evaluăm condițiile climatice din ultimii cinci ani, pentru a anticipa posibilele provocări cu care s-ar putea confrunta cultivatorul”, a explicat Caminschi.

Apoi, încep deciziile cum ar fi alegerea soiului, a portaltoiului și a plantării. Firește, trebuie luat în considerare și factorul de piață – identificarea destinației planificate pentru cireșe și înțelegerea pieței țării și a concurenței.

„Pentru această parte, ne bazăm pe consultanți economici externi și resurse interne din partea companiei investitoare. Rezultatele evaluărilor inițiale provin din contribuția combinată a întregii noastre echipe, care apoi dă viață designului livezii cu AutoCAD în 2D și 3D”.

Planul inițial, înainte de a ajunge la versiunea finală, poate fi revizuit de până la 20 de ori, adesea prin discuții cu clientul.

„Sunt numeroase decizii de luat, precum structurile de susținere și protecție, sistemele de irigare și managementul post-recoltare, inclusiv depozitarea la rece, utilajele de sortare și opțiunile de ambalare.”

Advice&Consulting își propune să fie un partener de încredere prezent în fiecare moment crucial:

„Cultivatorul trebuie să se concentreze pe producție, pe construirea conexiunilor de piață, precum și pe găsirea și instruirea forței de muncă. La Advice, avem o cunoaștere extinsă a furnizorilor și putem recomanda cele mai bune soluții personalizate pentru circumstanțele specifice ale acelei companii pomicole.”

Cu numeroase studii de caz în spate, de la companii de toate dimensiunile și din situații diverse, există un sfat pe care Alexandra Caminschi îl împărtășește întotdeauna:

„Le spun mereu clienților, s-ar putea să renunțați la câteva hectare în plus, dar asigurați-vă că livada de cireș este acoperită și protejată. Cu criza climatică, nu poți prezice niciodată cu adevărat ce se va întâmpla.

Apoi, analizați condițiile specifice ale fermei, iar dacă portaltoaiele pitice se dovedesc a fi potrivite, îi recomandăm întotdeauna. Cireșii vor produce mai repede și vor fi mai ușor de gestionat. Dacă condițiile permit, portaltoaiele pitice sunt cea mai bună alegere, mai ales pentru cultivatorii de cireș din prima generație.”

Și odată ce fazele de planificare și plantare sunt finalizate?

„Continuăm să sprijinim ferma, atât prin instrumente digitale, cât și prin vizite ale agronomilor noștri. Avem aplicația Agrinsight, care folosește senzori instalați în ferme pentru a ne trimite continuu date. Există întâlniri online regulate, însă digitalul nu poate înlocui prezența fizică”.

Vezi mai multe despre Agrinsight revoluționează managementul livezii cu tehnologie de ultimă oră.

„Vizităm locul de cel puțin cinci ori pe an- pentru tăieri, rărire, pre-recoltare și post-recoltare, iar toamna lucrăm împreună la dezvoltarea strategiei pentru sezonul următor. Sprijinul este continuu.

Suntem mereu alături de client, oferindu-i instruire cu privire la tehnologiile adoptate și organizând vizite în teren în Italia, astfel încât să vadă cum lucrează producătorii italieni și cum evoluează în timp propria lor livadă.”

Pentru mai multe detalii, accesați advice-consulting.it.

Reprezentant comercial:

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

IGC: Producția mondială de soia va fi cu 7% mai mare în 2024/25

Consiliul Internațional pentru Cereale (IGC) prognozează, într-un raport din...

AFIR prelungește termenul pentru finanțarea asigurărilor agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru rambursarea primelor de asigurare a...

Bulgaria – unul dintre cele mai dificile sezoane pentru procesatorii de floarea-soarelui

Bulgaria prognozează unul dintre cele mai dificile sezoane pentru procesatorii de semințe de floarea-soarelui din cauza calității scăzute a...

Costel Vînătoru: O comoară agricolă redescoperită în fasolea Lima

Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) din Buzău deţine în colecţie aproximativ 1.000 de soiuri de fasole, de diverse...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole