10 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleIGC: Producția mondială de soia va fi cu 7% mai mare în...

IGC: Producția mondială de soia va fi cu 7% mai mare în 2024/25

Consiliul Internațional pentru Cereale (IGC) prognozează, într-un raport din octombrie, că producția globală de soia în 2024/25 va fi cu 2 milioane de tone, adică 7%, mai mare decât cea estimată anterior.

Raportul, publicat pe 17 octombrie, prognozează o producție record de soia de 421 milioane de tone, față de 395 milioane de tone în 2023-2024, întrucât mai mulți dintre cei mai mari producători din lume așteaptă o recoltă înaltă.

Împreună cu un nivel mai mare al stocurilor, stocurile totale prognozate la sfârșitul sezonului cresc cu 4 milioane de tone. Având în vedere perspectivele mai bune pentru cumpărătorii din Africa și Asia, comerțul este prognozat să crească cu 1 milion de tone față de septembrie (+1% față de anul anterior).

‹ adv ›

Se preconizează că comerțul va atinge un maxim de 179 milioane de tone, incluzând un alt sezon peste medie al livrărilor către China.

„Având în vedere cererea din sectorul de furaje, alimentație și industrie, care se așteaptă să susțină tendința ascendentă a procesării, se estimează o creștere de 5% a consumului global, iar stocurile totale ar trebui să atingă, de asemenea, un maxim”, a declarat IGC.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bursa agricolă – evoluția pieței la început de săptămână

Îngrijorările geopolitice, climatice și comerciale, în special în jurul...
‹ adv ›

Bursa cerealelor: Riscurile globale cresc prețurile la grâu

Când riscurile climatice și geopolitice se ciocnesc, piața cerealelor devine efervescentă. Acest lucru este văzut clar de la începutul...

COCERAL a actualizat prognoza pentru recolta de cereale din UE

COCERAL și-a actualizat prognoza pentru recolta de grâu de panificație în UE, care a fost redusă cu 7,7 milioane...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole