15.3 C
București
miercuri, 16 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProducătorii agricoli vor putea să beneficieze de cofinanţare de la Guvern pentru...

Producătorii agricoli vor putea să beneficieze de cofinanţare de la Guvern pentru achiziţia de utilaje agricole

Producătorii agricoli autorizaţi vor putea să beneficieze de fonduri de la Ministerul Mediului pentru a-şi achiziţiona utilaje agricole, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

„Persoanele fizice autorizate ca producători agricoli vor putea să beneficieze de fonduri pentru achiziţionarea de utilaje agricole autopropulsate, cu un cuantum de cofinanţare din fondul Administraţiei Fondului de Mediu de 65%.

Pentru a fi eligibili, e nevoie de depunerea unei cereri şi de alte criterii, care vor fi detaliate în normele de aplicare, care vor veni în curând după această hotărâre de guvern adoptată astăzi”, a spus Constantin într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a adăugat că pentru a beneficia de această cofinanţare, producătorii agricoli trebuie să depună un autovehicul sau un alt utilaj agricol, printr-un program Rabla.

„Dacă vorbim despre fermieri autorizaţi persoane fizice de până în 40 de ani, ei beneficiază de un bonus de vârstă pentru încurajarea tinerilor, pentru orientarea tinerilor către domeniul producţiei agricole şi atunci cofinanţarea va fi de 80%, nu de 65%.

Hotărârea de guvern adoptată astăzi poate fi implementată într-un buget de 500 de milioane de lei, derulaţi prin Autoritatea Fondului pentru Mediu din subordinea Ministerului Mediului”, a menţionat acesta. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFP: Seceta a redus cu 29% traficul navelor prin Canalul Panama

Numărul navelor care au trecut prin Canalul Panama a...
‹ adv ›

AFIR a depăşit ţinta de absorbţie a fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală în 2024

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a realizat, în perioada 16 octombrie 2023 - 15 octombrie 2024, plăţi către...

Protejarea viilor împotriva schimbărilor climatice și îmbunătățirea calității vinului – soluția Arrigoni

Agrotextilele Arrigoni, testate cu succes la crama Azienda Agricola G. Milazzo în colaborare cu Consiliul Național de Cercetare al...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole