15.3 C
București
miercuri, 16 octombrie, 2024

-

HomepageAdvAgra Asigurări a acordat fermierilor afectaţi de fenomenele meteo despăgubiri de 65...

Agra Asigurări a acordat fermierilor afectaţi de fenomenele meteo despăgubiri de 65 mln de lei, în iunie

Agra Asigurări a acordat fermierilor ale căror culturi au fost afectate de fenomene meteorologice extreme despăgubiri în valoare de 65 de milioane de lei, în luna iunie a acestui an.

În sezonul agricol 2023-2024, din portofoliul care cuprinde 1,508 milioane de hectare asigurate, cu aproape 6.000 de poliţe active, au fost raportate avizări de daună la peste 50% dintre acestea.

În context, analiza companiei arată că judeţul Constanţa a fost unul dintre cele mai afectate de fenomenele meteorologice extreme, cu aproape 600 de avizări, dintre care mai mult de jumătate au fost cauzate de seceta pedologică şi îngheţ.

De asemenea, judeţul Olt a fost extrem de afectat, cu peste 320 de avizări, urmat de Dolj, cu 310 avizări de daună.

La nivelul lunii iunie 2024 au fost înregistrate mai mult de 1.200 de avizări de daună în portofoliul asigurătorului, la o valoare totală a despăgubirilor de 65 de milioane de lei achitate către fermierii afectaţi.

Cea mai mare despăgubire, de 5.476.128 lei, a fost plătită către un fermier din judeţul Ilfov, ale cărui culturi de rapiţă şi grâu de toamnă au fost devastate de grindină.

Pe locul secund se află o despăgubire de 2,85 milioane de lei, acordată unui fermier din judeţul Dâmboviţa, care s-a confruntat cu multiple riscuri, inclusiv secetă, furtună, grindină şi incendiu.

Podiumul este încheiat de un dosar de daună deschis în judeţul Călăraşi, unde grindina din iunie a cauzat daune severe asupra culturilor de toamnă şi primăvară, la despăgubire totală de 2.800.168 lei.

„Cele mai frecvente riscuri avizate în acest sezon au fost grindina, furtunile şi ploile torenţiale, fiecare generând peste 1.000 de notificări de daună.

Aceste fenomene au avut un impact devastator asupra culturilor, subliniind cât de mult perturbă încălzirea globală activităţile agricole.

Nu mai putem vorbi de sezonalitatea fenomenelor meteorologice sau de un calendar agricol stabil valabil pentru întreaga ţară. Eficienţa în gestionarea riscurilor trebuie să devină o prioritate pentru fiecare fermier.

Asigurările agricole oferă o plasă de siguranţă, permiţând continuarea afacerilor în faţa impredictibilităţii climatice”, a declarat, Horia-Adrian Lupu, director general al Agra Asigurări.

Agra Asigurări este, începând din anul 2016, singurul asigurător specializat pe domeniul agricol din România.

Compania oferă soluţii complete pentru prevenirea şi gestionarea riscurilor climatice şi pune a dispoziţia fermierilor produse adaptate nevoilor lor. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Agra Asigurări
Agra Asigurărihttps://www.agraasigurari.ro
Acum și în viitor suntem cel mai bun asigurator de culturi agricole din Europa.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Protejarea viilor împotriva schimbărilor climatice și îmbunătățirea calității vinului – soluția Arrigoni

Agrotextilele Arrigoni, testate cu succes la crama Azienda Agricola...

Purcari Wineries Group mizează pe venituri de 580-630 mln de lei și o dublare a profitului până în 2027

Purcari Wineries Group planifică să genereze venituri de 580-630 milioane de lei românești în 2027, până la aniversarea a...

DN AGRAR și BSOG Energy semnează un acord de cooperare pentru cel mai mare proiect de producție de biometan din România

DN AGRAR Group (BVB: DN), cea mai mare fermă integrată din România, lider în producția de lapte de vacă,...

Tereos își dublează exporturile pentru a contracara prețurile scăzute ale zahărului în UE

O scădere peste aşteptări a preţurilor la zahăr în Europa pe parcursul ultimelor luni, din cauza unei oferte excedentare,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole