16.7 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: China renunţă la importurile de porumb din SUA

Reuters: China renunţă la importurile de porumb din SUA

Importurile de porumb ale Chinei s-au atenuat în ultimele luni, în condiţiile în care s-au redus şi livrările de la noul furnizor favorit, Brazilia, transmite Reuters.

Cu toate acestea, cumpărătorii chinezi nu au apelat la porumbul din SUA pentru a reduce deficitul.

În primele opt luni din 2024, China a importat 12,56 milioane tone metrice de porumb, în scădere cu aproape 16% faţă de perioada similară din 2023.

‹ adv ›

China a început să importe cantităţi mari de porumb la finalul lui 2020, Statele Unite fiind furnizorul dominant, dar livrările din SUA au scăzut după ce China a început să importe porumb din Brazilia, al doilea exportator mondial.

În anul agricol 2020/2021, 31% din exporturile SUA de porumb au mers către China, dar apoi procentul s-a diminuat la 18% în anul agricol 2022/2023 şi a scăzut sub 6% în anul agricol 2023/2024.

În contrast, mai puţin de 3% din exporturile Braziliei de porumb au mers către China în 2022, iar procentul a urcat la 29% anul trecut.

Chiar dacă pe plan intern recolta de porumb pare a fi una ridicată, importurile nu ar trebui să fie afectate, deoarece livrările externe pot fi mai ieftine decât cele interne, când preţurile sunt scăzute pe plan mondial.

În plus, recentul declin al importurilor de porumb din China nu reflectă tendinţele înregistrate în cazul altor cereale, anul acesta importurile de grâu, orz şi sorg fiind semnificativ mai ridicate faţă de anul trecut.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Reuters: China închide o fermă de bovine în urma unui focar de antrax

Provincia Shandong din estul Chinei a raportat că cinci persoane au fost infectate cu antrax, iar o fermă de...

Ancheta Chinei privind importurile de carne de porc din UE va proteja interesele şi drepturile părţilor interesate

Investigaţia Chinei privind importurile de carne de porc din Uniunea Europeană va proteja interesele şi drepturile „părţilor interesate”, a...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole