24.8 C
București
joi, 12 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR acordă avansuri de până la 85% din fonduri europene pentru fermieri...

MADR acordă avansuri de până la 85% din fonduri europene pentru fermieri în 2024

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va acorda şi în acest an, în cadrul Campaniei 2024, avansuri în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru plăţile directe şi de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în cazul sprijinului acordat în cadrul intervenţiilor de dezvoltare rurală şi intervenţiilor de mediu şi climă, ca urmare a derogării Comisiei Europene, informează MADR printr-un comunicat.

„Am solicitat Comisiei Europene şi am primit acordul pentru ca şi în această toamnă fermierii români să beneficieze de o valoare a avansului crescută.

Am avut în vedere să venim în sprijinul fermierilor, pentru a-i ajuta să depăşească mai uşor problemele de lichidităţi cu care confruntă.

Începând cu luna iulie, am solicitat cu fiecare ocazie Comisiei Europene creşterea valorii avansurilor pentru fermierii noştri pentru a le oferi sprijinul necesar în pregătirea noului an agricol”, a declarat ministrul Florin-Ionuţ Barbu, citat în comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru campania din acest an, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) face toate eforturile pentru a demara plata avansurilor începând cu 16 octombrie 2024, fiind alocat aproximativ un miliard de euro în acest sens.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Viorel Morărescu: Creștere semnificativă în agricultura ecologică în România

Ambasadorul României pentru Agricultură Ecologică, Viorel Morărescu, director în...
‹ adv ›

Ministrul Barbu anunță un nou program de susținere pentru 60 de ferme

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a efectuat astăzi, 6 septembrie 2024, o vizită de lucru la mai...

Investiții de 147 mln de euro în modernizarea utilajelor agricole pentru 511 fermieri

Guvernul român continuă să susțină dezvoltarea sectorului agricol prin investiții semnificative în utilaje și echipamente moderne. Într-un anunț recent,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole