19 C
București
sâmbătă, 14 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleINHGA: Cod portocaliu de viituri pe râurile din judeţul Constanţa, până miercuri...

INHGA: Cod portocaliu de viituri pe râurile din judeţul Constanţa, până miercuri după-amiaza

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenţionare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă în orele următoare pe râurile din judeţul Constanţa.

Potrivit hidrologilor, până la ora 16:00, pe cursurile de apă aflate sub avertizare, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri importante de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie.

De asemenea, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din zona de sud-est a judeţului Constanţa, situate la sud faţă de Canalul Dunăre – Marea Neagră.

‹ adv ›

Atenţionarea Cod portocaliu a fost către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa. 

Urmărește actualizările ANM pe acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANSVSA cere proprietarilor de animale din zonele afectate de inundaţii să coopereze cu medicii veterinari

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA),...
‹ adv ›

Ulei de Neem – insecticid util în controlul dăunătorilor

Produsele pe bază de ulei de Neem sunt cunoscute pe larg în agricultura ecologică datorită proprietăților de combatere a...

România este în alertă. Un ciclon care a pus stăpânire pe centrul Europei vine către noi

Meteorologii avertizează că ne aşteaptă două zile de vreme extremă cu coduri portocalii de ploi şi inundaţii şi temperaturi...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole