20.3 C
București
miercuri, 11 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: China începe o investigaţie antidumping privind importurile de seminţe de rapiţă...

Reuters: China începe o investigaţie antidumping privind importurile de seminţe de rapiţă din Canada

China a anunţat luni că a demarat o investigaţie antidumping privind seminţele de rapiţă importate din Canada, o decizie văzută de analişti ca represalii la tarifele vamale impuse de Ottawa vehiculelor electrice (EV) şi altor produse chinezeşti, transmite Reuters.

În cadrul anchetei vor fi analizate importurile efectuate în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023, iar dovezile şi informaţiile preliminare arată că sunt elemente de probă care să ateste existenţa dumpingului, a informat Ministerul Comerţului de la Beijing.

Instituţia a precizat că există o legătură de cauzalitate între dumpingul importurilor canadiene şi pagubele suferite de industria internă, în urma majorării semnificative a importurilor şi a scăderii preţurilor.

‹ adv ›

Cel mai mare importator mondial de seminţe oleaginoase a achiziţionat anul trecut o cantitate de 5,5 milioane tone metrice de seminţe de rapiţă, evaluate la 3,72 miliarde de dolari. Importurile din Canada au reprezentat 94% din total.

Investigaţia, care se va derula timp de un an, „diferă fundamental” de măsurile discriminatorii luate de Canada, care încalcă reglementările Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului de la Beijing.

Urmând exemplul SUA şi UE, Canada intenţionează să introducă tarife vamale de 100% la importurile de vehicule electrice produse în China şi tarife vamale de 25% la importurile de oţel şi aluminiu din statul asiatic.

Investigaţia ar urma să fie finalizată înainte de 9 septembrie 2025, deşi ar putea fi extinsă cu şase luni în condiţii speciale, a informat Ministerul Comerţului.

De asemenea, ancheta va analiza pagubele industriale provocate de importurile din Canada în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023. Mai mult de jumătate din seminţele de rapiţă exportate de Canada ajung în China.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: China închide o fermă de bovine în urma unui focar de antrax

Provincia Shandong din estul Chinei a raportat că cinci...
‹ adv ›

Ancheta Chinei privind importurile de carne de porc din UE va proteja interesele şi drepturile părţilor interesate

Investigaţia Chinei privind importurile de carne de porc din Uniunea Europeană va proteja interesele şi drepturile „părţilor interesate”, a...

Producătorii europeni de lactate şi carne de porc, îngrijoraţi de posibilele măsuri de represalii ale Chinei

Producătorii de alimente din întreaga lume, de la producători de lactate şi până la exportatori de carne de porc,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole