22.7 C
București
joi, 12 septembrie, 2024

-

HomepageAdvBERD investeşte 10 mln de euro în expansiunea reţelei de magazine La...

BERD investeşte 10 mln de euro în expansiunea reţelei de magazine La Cocoş

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va sprijini expansiunea reţelei de magazine a retailerului de produse alimentare La Cocoş în România, împreună cu fondurile CEECAT Capital şi Morphosis Capital, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare internaţionale.

Investiţia de equity cu o valoare de 10 milioane de euro a BERD, la care se adaugă cea a celorlalţi investitori, va sprijini extinderea reţelei de magazine La Cocoş. Finanţarea este destinată creşterii competitivităţii firmei La Cocoş şi consolidării poziţiei sale pe piaţa de retail din România.

„Suntem încântaţi să sprijinim creşterea şi expansiunea La Cocoş în România, alături de Morphosis Capital şi CEECAT Capital.

Distribuţia de alimente este una din cele mai active domenii de investiţii ale BERD şi această investiţie este o oportunitate pentru BERD să sprijine creşterea unui model de retail inovativ pe piaţa atractivă din România”, a declarat Tamas Nagy, director la divizia de private equity a BERD.

Înfiinţat în 2014, La Cocoş este un retailer român de tip discount, care operează în prezent trei locaţii în Ploieşti şi Bucureşti. Modelul de afaceri este bazat pe oferirea unui sortiment de produse la preţuri competitive.

La Cocoş se adresează atât clienţilor de tip B2C (business-to-consumer), cât şi micilor afaceri de tip B2B (business-to-business).

BERD este o instituţie financiară internaţională care promovează dezvoltarea sectorului privat şi a iniţiativelor antreprenoriale în 36 de ţări de pe trei continente.

Acţionariatul băncii este compus din 73 de ţări, UE şi BEI. Investiţiile BERD au ca scop transformarea economiilor din regiunile de operare, astfel încât acestea să devină competitive, incluzive, bine guvernate, verzi, reziliente şi integrate.

BERD a investit până în prezent 11 miliarde de euro în 547 de proiecte din România. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

TRINITY: Soluția ADAMA pentru combaterea buruienilor în culturile de cereale

Condițiile climatice în continuă schimbare aduc modificări în tehnologia...

Corteva investește 800.000 de dolari în modernizarea stației de semințe din Afumați

Compania internațională de inovație agricolă Corteva Agriscience anunță modernizări la unitatea sa de producție de semințe din Afumați, România....

Norofert, parteneriat cu IFC pentru susținerea practicilor agricole durabile și combaterea schimbărilor climatice 

Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, listat la Bursa...

Agil 100 EC – Cel mai rapid graminicid cu eficacitate imediată asupra buruienilor

Cultura de rapiță, o cultură foarte importantă în fiecare fermă din România, vine în rotație după culturile de cereale,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole