24.8 C
București
joi, 12 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEuropa Agrar: Investiții de 400 mii de euro în industria cărnii de...

Europa Agrar: Investiții de 400 mii de euro în industria cărnii de pasăre. Ferma din Satu Mare – capitalizată

Fondul de investiții maghiar Europa Agrar, care a cumpărat în 2022 active destinate producției și comercializării de pui vii și ouă de la Sam Mills Europe, și-a capitalizat entitatea locală cu 2 milioane de lei (400.000 de euro), transmite economica.net.

Poultry Integration Farms, companie din Satu Mare controlată de fondul de investiții Europa Agrar, care a intrat în 2022 pe piața locală prin achiziția de la Sam Mills Europe din Botiz (fabrică produse de morărit) și Sam Mills Feed din Botiz (fabrică preparate pentru hrana animalelor de fermă) anumite active destinate producţiei şi comercializării de pui vii, producţiei şi comercializării de pui de o zi şi comercializării ouălor de incubaţie, și-a majorat capitalul social cu 2 milioane de lei (401,8 mii de euro), potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Majorarea s-a făcut prin compensarea unor credite ale asociatului unic, fondul de investiții Europa Agrar.

„Ca urmare, capitalul social se majorează prin emisiunea unui număr de 200.000 de părți sociale cu valoare nominală de 10 RON fiecare, părți sociale care

se atribuie asociatului unic Európa Agrár – és Élelmiszeripari Magántőkealap, de la suma de 600 lei la suma de 2.000.600 lei”, potrivit unui anunț al companiei în Monitorul Oficial.

‹ adv ›

Potrivit unui raport anual de mediu din 2023, producătorul din industria cărnii de pasăre deține șase hale cu câte 20 000 locuri ceea ce îi permite peste 633.000  capete pe an.

Compania a raportat în 2023 afaceri de 43,2 milioane de lei, după o creștere de 78% față de anul anterior, dar are pierderi de 7,1 milioane d elei, în minus cu 3% față de 2022. Compania are 87 de angajați, după ce aproape și-a dublat efectivele anul trecut.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bloomberg: Recolta de porumb a UE va atinge al treilea cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Producţia de porumb a Uniunii Europene în sezonul 2024-2025...
‹ adv ›

Legislaţia ungară care cere distribuitorilor să vândă anumite produse agricole la un preţ fix contravine legislaţiei UE

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis miercuri că legislaţia ungară care cere distribuitorilor să vândă anumite...

APIA finalizează plățile pentru rentierii agricoli: 31,56 mln de lei autorizați

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat autorizarea la plată a rentierilor agricoli care și-au vizat...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole