11 C
București
duminică, 15 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMars cumpără Kellanova, cea mai mare tranzacţie din sectorul produselor alimentare ambalate

Mars cumpără Kellanova, cea mai mare tranzacţie din sectorul produselor alimentare ambalate

Mars va plăti aproape 36 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Kellanova, producătorul snack-urilor Cheez-It şi Pringles, cea mai mare tranzacţie din sectorul produselor alimentare ambalate, transmit Reuters şi Bloomberg.

Producătorul de dulciuri Mars, care deţine mărcile M&M şi Snickers, va plăti 83,50 dolari pe acţiune în numerar pentru Kellanova, au anunţat într-un comunicat cele două companii.

Oferta reprezintă o primă de primă de aproximativ 33% faţă de preţul acţiunilor Kellanova la închiderea şedinţei bursiere din 2 august, înainte ca Reuters să anunţe pentru prima dată că Mars explorează un acord cu Kellanova.

‹ adv ›

Miercuri, acţiunile Kellanova au urcat cu aproximativ 8%, la 80,45 dolari. Conform calculelor Reuters, capitalizarea bursieră a companiei este de 28,58 miliarde de dolari.

Achiziţionarea Kellanova va ajuta Mars să-şi diversifice portofoliul de produse, după ce cotaţiile ridicate la cacao au majorat preţul ciocolatei în acest an.

De asemenea, Kellanova va sprijini extinderea Mars pe pieţele internaţionale. Este cea mai mare achiziţie a Mars, după ce în 2008 a cumpărat Wrigley, pentru 23 miliarde de dolari, şi va aduce sub acelaşi acoperiş mărci celebre, inclusiv Twix, Bounty şi Milky Way, de la Mars, Pop-Tarts, Rice Krispies Treats şi Eggo, de la Kellanova.

Analiştii apreciază că tranzacţia dintre Mars şi Kellanova nu va fi afectată de temeri antitrust, datorită suprapunerilor limitate între produsele celor două companii. De asemenea, tranzacţia ar urma să se finalizeze în primul semestru din 2025.

Anul trecut, Kellanova a avut vânzări nete de peste 13 miliarde de dolari. Compania îşi fabrică produsele în 21 de ţări şi le distribuie în peste 180 de state.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANSVSA cere proprietarilor de animale din zonele afectate de inundaţii să coopereze cu medicii veterinari

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA),...
‹ adv ›

Ulei de Neem – insecticid util în controlul dăunătorilor

Produsele pe bază de ulei de Neem sunt cunoscute pe larg în agricultura ecologică datorită proprietăților de combatere a...

România este în alertă. Un ciclon care a pus stăpânire pe centrul Europei vine către noi

Meteorologii avertizează că ne aşteaptă două zile de vreme extremă cu coduri portocalii de ploi şi inundaţii şi temperaturi...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole