20.5 C
București
miercuri, 11 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleVrancea: Amenzi de circa 115.000 de lei date de Garda Forestieră Focşani,...

Vrancea: Amenzi de circa 115.000 de lei date de Garda Forestieră Focşani, în iulie

Garda Forestieră Focşani a aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 115.000 lei, în luna iulie a anului 2024, de aproape trei ori mai mult decât în luna anterioară, potrivit unui raport de activitate al instituţiei.

„În luna iulie 2024, personalul Gărzii Forestiere Focşani a desfăşurat atât activităţi de control privind respectarea regimului silvic, cât şi acţiuni de implementare şi monitorizare.

În urma controalelor cu privire la respectarea regimului silvic efectuate, în număr de 103, au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare a amenzilor de 115.000 lei şi au fost confiscate materiale lemnoase cu un volum de 260 mc.

În luna iunie, în urma celor 81 de controale cu privire la respectarea regimului silvic efectuate, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare a amenzilor de 44.500 lei şi au fost confiscate materiale lemnoase cu un volum de 115 mc”, se arată în rapoartele de activitate ale Gărzii Forestiere Focşani.

Tot în luna iulie 2024, au fost efectuate 18 controale de fond în ceea ce priveşte domeniul cinegetic, acţiuni de combatere şi prevenire a braconajului, verificări la birou privind respectarea regimului autorizaţiilor de vânătoare, controale privind îndeplinirea criteriilor de licenţiere şi verificări privind reaşezarea cotelor de recoltă.

De asemenea, prin Măsura PNRR/2022/C2/S/1.A – Sprijin pentru investiţii în noi suprafeţe ocupate de păduri, în luna iulie au fost avizate favorabil 38 de amplasamente cu o suprafaţă totală de 246,37 ha, au fost aprobate şase proiecte tehnice de împădurire a unei suprafeţe totale de 58,48 ha şi au fost recepţionate lucrările de înfiinţare a unor plantaţii cu o suprafaţă totală de 56,43 ha.

‹ adv ›

Anterior, în luna iunie 2024, prin aceeaşi măsură au fost avizate favorabil 51 de amplasamente cu o suprafaţă totală de 325,96 ha, au fost aprobate 11 proiecte tehnice de împădurire a unei suprafeţe totale de 39,79 ha, au fost recepţionate lucrările de înfiinţare a plantaţiilor pentru un număr de trei beneficiari, cu o suprafaţă totală de 8,25 ha şi au fost aprobate 12 proiecte tehnice de împădurire a unei suprafeţe totale de 51,77 ha, cu o valoare totală a sprijinului de 626.450,40 euro.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cultivatorii de orz din SUA se confruntă cu criza cererii și prețurilor scăzute

Don Nygaard, un fermier american din statul Dakota de...
‹ adv ›

Soiuri și portaltoaie pentru livezi de prun, cireș, vișin și cais eco

Selectarea soiurilor și portaltoaielor de cais, piersic, cireș vișin sau prun cultivate în livezile ecologice se face în funcție...

AgroMeteo: Seceta pedologică persistă, dar sunt așteptate averse cu impact agricol

Seceta pedologică se va menţine în cea mai mare parte a ţării pe parcursul acestei săptămâni, însă pot apărea...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole