23.5 C
București
marți, 17 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleComisia Europeană a aprobat fuziunea Viterra și Bunge

Comisia Europeană a aprobat fuziunea Viterra și Bunge

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu Regulamentul UE privind fuziunile, achiziția propusă a Viterra Limited de către Bunge Global S.A.. Aprobarea este condiționată de respectarea integrală a angajamentelor oferite de părți.

Bunge și Viterra sunt ambele afaceri globale integrate în domeniul agribusiness-ului, active în comercializarea și procesarea produselor agricole, având influențe semnificative în sectorul semințelor oleaginoase (rapiță, soia și floarea-soarelui).

Bunge și Viterra – investigația CE

Investigația Comisiei a arătat că achiziția, așa cum a fost notificată inițial, ar fi redus concurența pe piețele pentru semințe oleaginoase și produse conexe, inclusiv șroturi din semințe oleaginoase pentru consumul animalelor, uleiuri din semințe oleaginoase pentru consum uman sau pentru producția de biodiesel.

‹ adv ›

În special, tranzacția ar fi afectat negativ concurența în Europa Centrală, unde ambele părți sunt active de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.

Comisia a constatat că tranzacția ar fi dus la o concentrare considerabilă a capacității de procesare a semințelor oleaginoase în Europa Centrală, cu efecte negative potențiale asupra fermierilor și clienților din aval.

Soluțiile propuse

Pentru a aborda preocupările Comisiei legate de concurență, părțile s-au oferit să vândă întreaga afacere cu semințe oleaginoase a Viterra din Ungaria și Polonia și un număr de active logistice legate de aceste operațiuni.

Aceste angajamente abordează pe deplin preocupările de concurență identificate de Comisie, prin eliminarea suprapunerilor orizontale și a legăturilor verticale dintre afacerile cu semințe oleaginoase ale părților în teritoriile vizate.

În urma feedback-ului pozitiv primit în timpul analizei de piață, Comisia a concluzionat că tranzacția, așa cum a fost modificată prin angajamente, nu va mai ridica probleme de concurență.

Decizia este condiționată de respectarea integrală a angajamentelor. Sub supravegherea Comisiei, un administrator independent va monitoriza implementarea acestora.

Companii și produse

Bunge, cu sediul în SUA, este activă în principal în procesarea și comercializarea șroturilor și uleiurilor din semințe oleaginoase.

Bunge vinde, de asemenea, cereale (de exemplu, porumb, grâu și orz) și produse măcinate (de exemplu, făină de grâu), precum și semințe oleaginoase neprocesate, zahăr și alte produse agricole.

Viterra, cu sediul în Olanda, comercializează mărfuri agricole, inclusiv cereale, semințe oleaginoase și șroturi din semințe oleaginoase, și uleiuri. Viterra vinde, de asemenea, alte produse neprocesate (de exemplu, bumbac) și produse măcinate (de exemplu, făină de grâu).

Tranzacția a fost notificată Comisiei pe 13 iunie 2024.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Franţa şi-a redus estimările privind recolta de grâu, dar le-a îmbunătăţit la porumb

Ministerul francez al Agriculturii şi-a redus, marţi, încă odată,...
‹ adv ›

Peste 2200 de animale şi 6200 de păsări au murit în urma inundaţiilor din judeţele Vaslui şi Galaţi

Peste 5000 de gospodării care deţin animale se află în zonele afectate de inundaţii din judeţele Vaslui şi Galaţi...

ANM: Cod Galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi, în următoarele 24 de ore

Hidrologii au instituit marţi Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi, avertizarea fiind valabilă...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole