16.4 C
București
miercuri, 18 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSpania anunţă investiţii de peste 17 miliarde de euro în proiecte de...

Spania anunţă investiţii de peste 17 miliarde de euro în proiecte de energie regenerabilă

Guvernul Spaniei a autorizat construirea a aproape 300 proiecte de energie regenerabilă, cu o capacitate totală de peste 28 gigawaţi (GW), ceea ce va ajuta statul iberic să-şi îndeplinească obiectivele climatice ambiţioase, transmite Reuters.

Conform comunicatului de luni al Ministerului Energiei de la Madrid, proiectele vizează centralele fotovoltaice, 43 de ferme eoliene şi o hidrocentrală. Valoarea combinată a investiţiei depăşeşte 17 miliarde de euro (18,4 miliarde de dolari).

Profitând de câmpiile însorite, colinele unde bat vânturi puternice şi râurile cu debit rapid, până în 2030 Spania are ca obiectiv ca ponderea energiei regenerabile să ajungă la 81% din total, faţă de aproximativ 50% în prezent.

‹ adv ›

Datele publicate recent de operatorul de reţea Redeia arată că Spania a generat aproape 60% din electricitate din surse de energie regenerabilă, în primul semestru din 2024, datorită noilor capacităţi solare şi a majorării producţiei de la hidrocentrale.

Regenerabilele au fost responsabile pentru 51% din total în urmă cu un an.

Fermele eoliene au generat 24,4% din total, în creştere de la 24,1% în urmă cu un an, iar centralele solare au generat 16,3% din total, faţă de 13,8%, în timp ce hidrocentralele au fost responsabile pentru 15,9%, de la 9,8%, potrivit datelor Redeia.

Principala sursă de electricitate non-regenerabilă este energia nucleară, care a produs în primul semestru 18,6% din electricitate. Datele arată că Spania se apropie de obiectivul de a genera 80% din energie fără emisii de dioxid de carbon.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Canadian Solar își extinde activitatea în România: A lansat 7 firme pentru proiecte fotovoltaice

Compania Canadian Solar Inc., unul dintre cei mai mari fabricanți de panouri, module și alte echipamente energetice solare din...

EFE: Obiectivele privind energia eoliană sunt de 2,4 ori mai mari ca în 2022 şi ajung la 2.157 GW

Obiectivele naţionale privind energia eoliană la nivel mondial în 2030 vizează 2.157 GW, o capacitate de 2,4 ori mai...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole