17.9 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Rusia analizează o posibilă interzicere a exporturilor de motorină, susţine Kommersant

Reuters: Rusia analizează o posibilă interzicere a exporturilor de motorină, susţine Kommersant

Guvernul rus analizează posibilitatea de a interzice exporturile de motorină, din cauza creşterii preţurilor pe piaţa internă, informează un articol publicat miercuri în cotidianul financiar Kommersant, care citează mai multe surse oficiale, transmite Reuters.

Rusia este cel mai mare exportator mondial de motorină prin intermediul navelor, fiind urmată îndeaproape de SUA.

Motorina este principalul produs petrolier exportat de Rusia, cu o cantitate de aproximativ 35 milioane de tone pe an, din care aproape trei sferturi sunt livrate via conducte.

‹ adv ›

De la intrarea în vigoare a embargoului UE privind importurile de produse petroliere ruseşti, în luna februarie 2023, livrările de motorină rusească au fost redirecţionate spre Brazilia, Turcia, ţări din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu precum şi spre transferurile de pe o navă pe alta.

Potrivit Kommersant, preţul la care se tranzacţionează motorina în partea europeană a Rusiei a crescut cu o cincime, până la 62.000 de ruble (176,35 dolari) pe tonă.

Preţurile angro sunt aşteptate să crească pe fondul cererii mari venite din partea fermierilor, în sezonul de recoltare, precum şi al lucrărilor de mentenanţă la rafinării.

Rusia a suspendat exporturile de motorină şi în toamna anului trecut, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, dar ulterior a livrat livrările prin conducte.

În paralel, Rusia restricţionează şi exporturile de benzină şi urmează ca, începând de la 1 august, să reintroducă un embargou privind exporturile de benzină.

Una dintre sursele citate de Kommersant a spus că exporturile de motorină ar putea fi interzise, dacă preţurile vor creşte brusc, dar nu a fost luată încă o decizie.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Mureş: Mierea românească medaliată cu aur care a ajuns şi la Vatican, vedetă la Festivalul European BIO de la Ibăneşti

Mierea românească de salcâm, produsă în Mărginimea Sibiului, medaliată de...
‹ adv ›

Viorel Morărescu: Creștere semnificativă în agricultura ecologică în România

Ambasadorul României pentru Agricultură Ecologică, Viorel Morărescu, director în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), susţine că există...

Cultura de spanac de toamnă – sfaturi pentru recolte bune

Cultura de spanac, datorită unei perioade relativ scurte de vegetație, poate fi înființată cu succes în culturi succesive în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole