30.5 C
București
marți, 2 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePeste 26 de mln de euro contractate de AFIR prin PS 2027

Peste 26 de mln de euro contractate de AFIR prin PS 2027

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a încheiat primele 104 contracte de finanţare în valoare de peste 26 de milioane de euro din cadrul Planului Strategic pentru perioada de programare financiară 2023 – 2027, informează, marţi, instituţia.

„Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă încheierea primelor 104 contracte de finanţare din cadrul Planului Strategic pentru perioada de programare financiară 2023 – 2027.

Aceste contracte, cu o valoare totală de peste 26 de milioane de euro, marchează un pas semnificativ în direcţia dezvoltării şi modernizării sectorului agricol şi rural din România”, se arată în comunicatul AFIR.

Din totalul de 104 contracte, şase sunt încheiate pentru finanţare prin DR-27 „Crearea/ modernizarea infrastructurii de acces agricolă”, având o valoare cumulată de 5,55 milioane de euro.

Pe linia de finanţare DR-28 „Crearea/ modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spaţiul rural”, au fost încheiate în această primă etapă 16 contracte, în valoare totală de peste 15,05 milioane de euro.

‹ adv ›

În ceea ce priveşte linia de finanţare DR-30 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, au fost semnate 82 de decizii de finanţare, având o valoare totală de 5,74 milioane de euro.

Această iniţiativă este dedicată tinerilor fermieri care doresc să îşi înceapă activitatea agricolă, oferindu-le suportul necesar pentru a deveni antreprenori de succes în sectorul agricol.

„Suntem încântaţi că am trecut şi de etapa de contractare a acestor prime proiecte de investiţii, care reflectă angajamentul nostru ferm de a sprijini dezvoltarea rurală şi agricolă în România.

Astfel, putem deschide şi etapa de plată a cererilor de finanţare pentru implementarea în bune condiţii a proiectelor.

Prin aceste investiţii, nu doar că îmbunătăţim infrastructura şi condiţiile de viaţă din mediul rural, dar şi încurajăm tinerii să se implice activ în agricultură, contribuind astfel la revitalizarea acestui sector vital”, a declarat directorul general al AFIR, George Chiriţă.

Vezi aici ultimele știri AFIR.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Fondurile achiziției de utilaje din componenta tuturor tipurilor de culturi, epuizate

Fondurile disponibile pentru investiţii în dotarea cu utilaje şi...
‹ adv ›

Ghidul solicitantului pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole – în consultare publică

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru investiții pentru procesarea și marketingul produselor...

Investiţii în exploataţii agricole – Solicitările de finanţare se pot depune începând de marţi, 25 iunie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) lansează sesiunea de primire a solicitărilor de finanţare pentru achiziţii simple de utilaje...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole