31.5 C
București
joi, 27 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTulcea prezintă estimări privind sezonul de recoltare

Tulcea prezintă estimări privind sezonul de recoltare

Producţia de grâu în judeţul Tulcea se anunţă a fi una bună în acest an, deşi recoltatul acestei culturi abia a început, arată datele Direcţiei Agricole Judeţene, iar unii fermieri spun şi ei că sunt mulţumiţi de producţii şi că indicii de calitate sunt buni.

Până în momentul de faţă, recoltatul s-a încheiat pe doar 12% din suprafaţa totală de grâu înfiinţată în judeţ, iar producţia medie este de 3.800 de kilograme la hectar.

„Este o producţie bună, în sensul în care ultimii ani au produs puţin haos în depozitele fermierilor.

Noi sperăm ca preţul măcar să rămână aşa şi să nu mai scadă, cum am păţit anul trecut, pentru ca fermierul care a introdus input-uri bune să şi valorifice producţia la potenţial maxim”, a declarat joi, directoarea DAJ, Mirela Miller.

La rândul lui, Gică Mergeani, un fermier care recoltează grâu în zona Frecăţei, comuna Nalbant, s-a declarat mulţumit de primele recolte de grâu din acest an.

„Suntem la un nivel mulţumitor. Facem 5.500 de kilograme la hectar, iar recolta are indici de calitate foarte buni.

Am avut noroc de două, trei ploi, de când s-a semănat grâul. A fost o ploaie la finele lui noiembrie şi a răsărit grâul în decembrie (anul trecut, n.r.).

A mai fost o ploaie în aprilie (anul curent, n.r.) care a ajutat foarte mult şi a mai venit una mai încoace, mai târziu. Dacă venea mai devreme, poate că producţia era cu 1.000 de kilograme mai mare”, a spus Gică Mergeani.

‹ adv ›

Potrivit DAJ, până în prezent:

  • recoltatul orzului s-a realizat în proporţie de 80%, iar producţia medie este estimată de 4.200 de kilograme la hectar
  • recoltatul orzoaicei de toamnă s-a realizat în proporţie de 68%
  • producţia medie este de 3.600 de kilograme la hectar, iar recoltatul rapiţei s-a realizat în proporţie de 30%, producţia medie estimată la această cultură fiind de 1.500 de kilograme la hectar. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Olt: Peste 3.200 ha de cereale, calamitate din cauza secetei

Peste 3.200 de hectare de culturi de grâu, rapiţă,...
‹ adv ›

Jean Ionescu: În România, impactul secetei asupra agriculturii este din ce în ce mai evident și necesită soluții durabile

În ultimii cincizeci de ani, populația lumii a crescut semnificativ, iar Organizația Națiunilor Unite indică faptul că va ajunge...

APIA a efectuat plăți de peste 166,9 mln lei pentru sectorul vitivinicol

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că pe parcursul anului financiar 2024 (început la data de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole