2.2 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleInvestiţii în exploataţii agricole - Solicitările de finanţare se pot depune începând...

Investiţii în exploataţii agricole – Solicitările de finanţare se pot depune începând de marţi, 25 iunie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) lansează sesiunea de primire a solicitărilor de finanţare pentru achiziţii simple de utilaje agricole, prin submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, alocarea financiară stabilită fiind de 310,515 milioane euro.

Potrivit agenției, solicitanţii de finanţare pot depune cererile de finanţare începând cu data de 25 iunie 2024, ora 9:00, prin intermediul paginii oficiale de internet a Agenţiei.

Astfel, data limită până la care se primesc cererile de finanţare este 24 septembrie 2024, ora 16:00.

‹ adv ›

Alocarea financiară, stabilită pentru această sesiune, este de 310,515 milioane euro, împărţită pe trei componente, respectiv 198 milioane de euro pentru toate culturile, dar cu excepţia culturii de sfeclă de zahăr şi investiţiile realizate de formele asociative, 61 milioane de euro pentru sfecla de zahăr şi 51,515 milioane de euro pentru formele asociative, altele decât cele din sectorul sfeclă de zahăr.

Conform sursei citate, în cadrul acestui apel de cereri de proiecte se pot depune prin pachetul 4.1.1 proiecte de achiziţii simple de utilaje agricole în cazul în care exploataţia cuprinde culturi de câmp, inclusiv culturile furajere destinate pentru hrana animalelor şi plantele tehnice, precum şi culturile horticole, inclusiv cele în spaţii protejate.

„Intensitatea sprijinului acordat porneşte de la 30% şi poate ajunge la maximum 90%, în funcţie de dimensiunea economică a exploataţiei, de tipul de beneficiar şi de investiţiile ce urmează a se realiza prin proiect.

Valoarea finanţării nerambursabile este cuprinsă între 350.000 de euro şi poate creşte, în funcţie de dimensiunea economică a exploataţiei şi de tipul de beneficiar, până la 1.500.000 de euro (pentru cooperative, grupuri de producători şi organizaţii de producători)”, a precizat George Chiriţă, directorul general al AFIR.

Potrivit sursei citate, pragul de calitate lunar pentru prima etapă de depunere a sesiunii (25 iunie – 24 iulie 2024) este de 90 de puncte pentru toate culturile, de 75 de puncte pentru sfeclă de zahăr şi de 88 de puncte pentru forme asociative.

Ulterior, acesta scade treptat, până la pragul minim de 56 de puncte/32 de puncte/44 de puncte pe fiecare componentă, în ultima etapă lunară a sesiunii (25 august – 24 septembrie 2024).

Reprezentanţii AFIR precizează că solicitanţii trebuie să aibă în vedere dimensionarea corectă a parcului de utilaje, în conformitate cu anexa la Ghidul solicitantului privind corelarea puterii maşinii cu suprafaţa fermelor pentru achiziţionarea de maşini agricole, postat pe pagina de internet a AFIR.

Toate informaţiile necesare întocmirii documentaţiei de depunere pentru acordarea sprijinului sunt detaliate în Ghidul solicitantului şi în anexele aferente, care sunt disponibile pe site-ul www.afir.ro.

Vezi aici ultimele știri AFIR.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR: Fondurile pentru înființarea grupurilor de producători s-au epuizat

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță închiderea, cu...
‹ adv ›

AFIR a publicat Lista actualizată a coeficienților standard output – SOC 2020

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe www.afir.ro versiunea actualizată a Listei detaliate a coeficienților standard output (Standard Output Coefficients), respectiv SOC...

AFIR: Peste 530 de mln de euro, contractate în actuala programare

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a semnat până în prezent 2.626 de contracte de finanțare, însumând 534,67 milioane de...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole