19.1 C
București
luni, 19 mai, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleComisia Europeană a aprobat preluarea Alpha Bank România de către UniCredit

Comisia Europeană a aprobat preluarea Alpha Bank România de către UniCredit

Comisia Europeană a aprobat miercuri, în temeiul regulamentului UE privind fuziunile, preluarea băncii româneşti Alpha Bank Romania S.A. de către grupul bancar italian UniCredit S.p.A., informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Conform acordului anunţat în octombrie 2023, UniCredit a convenit achiziţionarea participaţiei de 9% deţinută de Guvernul elen la Alpha Bank, alături de o participaţie majoritară în subsidiara Alpha Bank din România, pe care intenţionează să o unească cu propria sa afacere din România.

‹ adv ›

De asemenea, cele două părţi au încheiat un parteneriat de distribuţie şi o societate mixtă pe segmentul produselor de economii pentru pensii.

Potrivit Executivului comunitar, tranzacţia are legătură în principal cu diferite servicii bancare şi financiare din România, precum retail banking şi corporate banking, servicii pe pieţele financiare şi alte servicii financiare.

„Comisia a ajuns la concluzia că tranzacţia nu ridică îngrijorări în ceea ce priveşte concurenţa, având în vedere poziţiile de piaţă limitate ale companiilor rezultate în urma tranzacţiei propuse. Tranzacţia a fost examinată în cadrul unei proceduri simplificate de revizuire a fuziunilor”, se arată în comunicatul de presă al Executivului comunitar.

Fuziunea dintre UniCredit Bank SA şi Alpha Bank Romania SA va crea a treia bancă ca mărime de pe piaţa locală, cu o cotă de piaţă combinată de 12% din punct de vedere total active.

Perfectarea tranzacţiei este aşteptată în 2024, sub rezerva finalizării unui proces de due diligence, a obţinerii aprobărilor corporative pentru fuziune şi a tuturor aprobărilor şi acordurilor de reglementare necesare, inclusiv în materie de concurenţă.

‹ adv ›

La finalizare, este de aşteptat ca Alpha Bank să deţină 9,9% din capitalul social al entităţii combinate şi să primească o contravaloare în numerar de 300 milioane euro. Componenta de numerar rămâne supusă ajustărilor post due diligence legate de calitatea activelor, dacă este cazul.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

CE simplifică aplicarea Regulamentului privind defrișările

Comisia Europeană a modificat legislația UE privind defrișările, care va intra în vigoare în luna decembrie, înlocuind raportarea obligatorie...

Comisia Europeană analizează măsuri de urgenţă pentru combaterea gripei aviare în Polonia

Comisia Europeană intenţionează ca, săptămâna viitoare, să adopte măsuri de urgenţă pentru a opri răspândirea gripei aviare în două...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole