30.5 C
București
marți, 2 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFall Creek cumpără 50 ha de teren în România. Va construi un...

Fall Creek cumpără 50 ha de teren în România. Va construi un centru european de creștere a afinului

Recent, compania Fall Creek a anunțat achiziția unui teren de 50 ha în Moara Vlăsiei, România, de la dezvoltatorul imobiliar Portland Trust.

Compania de genetică și pepiniera de afine a numit această tranzacție „una de referință”, semnificând un moment esențial în strategia sa de creștere pe piața europeană.

Terenul achiziționat va fi locul noii pepiniere ultramoderne de afine a Fall Creek, care, potrivit companiei, este destinată să devină un centru de inovare în producția de material săditor de afine.

‹ adv ›

Tunelurile de afine Fall Creek

Capacitățile lanțului de aprovizionare ale Fall Creek vor fi consolidate prin această mutare, a continuat grupul, asigurând furnizarea de plante de afine de înaltă calitate cultivatorilor din întreaga Europă.

Mai mult, grupul a menționat că echipa sa de cercetare și dezvoltare (R&D) conduce o inițiativă de dezvoltare a unei ferme de cercetare aplicată pentru afine în România.

Acest proiect se va concentra pe accelerarea dezvoltării unor noi soiuri superioare de afine pentru climatul rece, concentrându-se pe recoltarea mecanizată pentru piața proaspătă, adaptarea la climă și îmbunătățirea tehnicilor de cultivare.

„Achiziția acestui teren în Moara Vlăsiei este o parte cheie a strategiei noastre de creștere,” a confirmat Burgert van Dyk, director regional EMEA la Fall Creek.

„Suntem încântați să aducem expertiza noastră în Europa și să contribuim la peisajul agricol al regiunii.”

Fall Creek a declarat că rămâne ferm angajată nu doar să beneficieze întreaga industrie – de la cultivatori la consumatori din România și regiunile înconjurătoare – ci și să producă impact pozitiv asupra mediului și beneficii tangibile pentru comunitatea locală.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Andrei Doru: Tehnologiile avansate ajută fermierii români să maximizeze producția de floarea-soarelui

Protecția eficientă a semințelor este esențială pentru recolte de...
‹ adv ›

Peste 26 de mln de euro contractate de AFIR prin PS 2027

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a încheiat primele 104 contracte de finanţare în valoare de peste 26 de...

Tulcea: Numărul focarelor de leucoză bovină din judeţ a scăzut de peste 30 de ori

Judeţul Tulcea are 20 de focare de leucoză enzootică bovină (LEB), toate în zona de terasă a judeţului, iar...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole