28.7 C
București
joi, 27 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR: Notificări de acordare a finanţărilor pentru 484 de tineri fermieri pe...

AFIR: Notificări de acordare a finanţărilor pentru 484 de tineri fermieri pe proiecte eligibile aflate în aşteptare

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a emis notificări către 484 de tineri fermieri în vederea contractării proiectelor aflate pe lista proiectelor eligibile fără finanţare şi rămase în aşteptare, pe submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor femieri” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Potrivit agenției notificările au fost trimise ca urmare a suplimentării fondurilor disponibile cu 20,84 milioane de euro pentru submăsura 6.1 şi a publicării pe pagina de internet www.afir.ro a Rapoartelor de selecţie suplimentare.

„Conform Rapoartelor de selecţie suplimentare aferente sesiunii 2021, primesc finanţare 484 de tineri fermieri, din care 394 de tineri sunt din zona non-montană, valoarea publică a proiectelor depuse fiind de 16,72 milioane de euro.

Totodată, alţi 90 de tineri din zona montană vor primi fonduri în valoare de 4,11 milioane de euro pentru a se instala ca fermieri”, precizează AFIR.

Proiectele selectate vor fi finanţate sub rezerva îndeplinirii unor condiţii minime de eligibilitate. Astfel, în vederea contractării, solicitanţii trebuie să figureze în ONRC şi la APIA cu forma de organizare prin care au solicitat sprijinul, cu dimensiunea minimă eligibilă, precum şi cu pragul minim exprimat în S.O. conform sprijinului aprobat în Raportul de selecţie din 2021.

‹ adv ›

O altă condiţie este aceea ca solicitantul să nu fie selectat pentru finanţare prin alte submăsuri sau intervenţii din PNDR 2020, Tranziţie 2021-2022 şi PS 2027 – în mod special prin intervenţia DR-30 din actuala programare şi prin linii de finanţare similare submăsurii 6.1 din cadrul Grupurilor de Acţiune Locală, se mai arată în comunicat.

„Având în vedere că AFIR va efectua ultimele plăţi prin PNDR 2020 până la data de 31 decembrie 2025, este necesar ca solicitantul să implementeze Planul de afaceri până la cel târziu la 30 septembrie 2025”, precizează reprezentanţii AFIR.

În cazul în care, după verificarea de către experţii AFIR, se constată nerespectarea condiţiilor de eligibilitate menţionate anterior, proiectele respective vor avea statutul de contract neîncheiat şi nu vor mai primi finanţare.

Sprijinul acordat prin submăsura 6.1 este 100% nerambursabil, valoarea finanţării fiind cuprinsă între 40.000 de euro şi 70.000 de euro, în funcţie de dimensiunea exploataţiei şi de tipul investiţiei propuse, şi se acordă în două tranşe, în baza unui plan de afaceri.

După finalizarea tuturor etapelor procedurale de notificare a solicitanţilor şi verificări administrative, proiectele depuse de tinerii fermieri vor intra în etapa de contractare.

Rapoartele de selecţie suplimentare pot fi consultate pe pagina de internet www.afir.ro

Vezi aici ultimele știri AFIR.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ghidul solicitantului pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole – în consultare publică

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat în consultare...
‹ adv ›

Investiţii în exploataţii agricole – Solicitările de finanţare se pot depune începând de marţi, 25 iunie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) lansează sesiunea de primire a solicitărilor de finanţare pentru achiziţii simple de utilaje...

AFIR a publicat condițiile accesării fondurilor europene pentru utilaje agricole

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole