22.2 C
București
vineri, 21 iunie, 2024

-

HomepageAdvPatria Credit IFN a înregistrat în 2023 un profit net de 8,54...

Patria Credit IFN a înregistrat în 2023 un profit net de 8,54 mln de lei, în creştere cu 44%

Patria Credit IFN SA, instituţie financiară nebancară parte a Patria Bank Group, a înregistrat în 2023 un profit net de 8,54 milioane lei, mai mare cu 44% comparativ cu 2022, şi a raportat o creştere a portofoliului de credite cu 14%, la o valoare de 184 milioane lei, conform unui comunicat al companiei.

Vânzările de credite noi au înregistrat o uşoară creştere faţă de 2022 (+1%), până la 94 milioane de lei.

Instituţia menţionează că în structura portofoliului se menţine ponderea ridicată a agriculturii, astfel încât 81% din portofoliul de credite au fost acordate clienţilor din acest domeniu.

De asemenea, 84% din portofoliul de credite reprezintă credite pentru investiţii, iar cea mai mare parte din portofoliu este securizat cu garanţii prin programe de garantare oferite de Fondul European de Investiţii (InvestEU, Easi).

„Anul 2023 a adus pentru Patria Credit o serie de realizări prin care ne-am menţinut în topul instituţiilor financiare nebancare ca actor responsabil şi implicat în incluziunea financiară din mediul rural. Prin tot ceea ce am iniţiat şi am creat anul trecut am adus pentru micii antreprenori din mediul rural noi resurse şi posibilităţi de dezvoltare.

Am încheiat anul prin semnarea contractului cu CEB (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei) ceea ce a reprezentat pentru noi o garantare a rolului şi misiunii noastre de implicare în comunitate prin microfinanţare”, a declarat Raluca Andreica, director general Patria Credit, în comunicat.

În anul 2023, Patria Credit a fost recertificată pentru următorii patru ani, de către Comisia Europeană, îndeplinind 100% din cerinţele obligatorii de conformare cu Codul european de bună conduită pentru furnizarea de microcredite. Codul defineşte un set de standarde comune pentru sectorul microfinanţării din Europa.

Alături de parteneriatul cu CEB (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei), în 2023, Patria Credit a semnat mai multe acorduri cu parteneri internaţionali, printre care şi cel cu REDI – Roma Entrepreneurship Development Initiative, ce este unic în piaţa de microfinanţare din România.

Acest parteneriat are ca obiect un împrumut şi un plafon de garantare pentru finanţarea antreprenorilor romi, plafon ce a fost utilizat integral până la finalul anului.

Patria Credit IFN SA este o instituţie financiară nebancară (IFN). Specializată în finanţarea agricultorilor, Patria Credit este membră a European Microfinance Network (EMN) şi Microfinance Centre (MFC) şi prima instituţie financiară nebancară dedicată microfinanţării din România, cu aproape 20 de ani de experienţă şi mai bine de 18.000 de clienţi finanţaţi.

Istoria Patria Credit a început în 1996, iniţial ca program al organizaţiei World Vision, evoluând ulterior în fundaţie şi apoi în IFN.

În prezent, activitatea Patria Credit IFN este recunoscută de Codul European de Bună Conduită iniţiat de Direcţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune din cadrul Comisiei Europene, pentru calitatea şi impactul activităţii de microfinanţare realizate în România.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pierre-Etienne Couture noul Site Lead al staţiei de procesare a seminţelor Bayer din Sinești

Pierre-Etienne Couture va fi noul Site Lead al staţiei...

ADAMA: 10 ani de existență a brandului la nivel global și unul dintre cele mai diversificate portofolii de substanțe active din lume

ADAMA Agricultural Solutions România și Grupul ADAMA, lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, aniversează 10 ani de...

De ce porumbul semănat după rapiță „nu funcționează”?

Rapița este o cultură atractivă pentru fermieri, generându-le și primii bani în ferme. Pe de altă parte, lucru valabil...

Crama La Salina din Cluj a primit Medalia Grand Gold la Concours Mondial de Bruxelles

Un vin alb produs de Crama La Salina din Cluj a câştigat marele premiu la un concurs internaţional de...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole