31.4 C
București
sâmbătă, 6 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgricultura ecologică, sector de interes în cadrul expoziției AgriPlanta

Agricultura ecologică, sector de interes în cadrul expoziției AgriPlanta

În perioada 23 – 26 mai 2024, la Fundulea, județul Călărași, pe o suprafață de peste 36 ha, are loc expoziția AgriPlanta – RomAgroTec, ce reunește prezentări de loturi demonstrative, mașini agricole, horticultură, zootehnie.

Prezent la expoziție, în cadrul seminarului „Instrumente și modalități de măsurare prin experimente a intervențiilor agroecologice”, organizat de asociația Inter-Bio și Wallachia Ehub, Viorel Morărescu, directorul Direcției Politici în Sectorul Vegetal din cadrul MADR, Ambasador al Agriculturii Ecologice în România a subliniat că agricultura ecologică din România a avut un trend ascendent în ultimii ani, în ceea ce privește suprafața utilizată, numărul exploatațiilor agricole și al operatorilor ecologici înregistrați în România.

Dezvoltarea durabilă a producției ecologice în România se bazează pe norme de producție solide, armonizate la nivelul Uniunii Europene, care răspund așteptărilor operatorilor și ale consumatorilor în ceea ce privește calitatea produselor ecologice.

‹ adv ›

Desfășurat sub motto-ul „Din pasiune pentru agricultură”, AgriPlanta – RomAgroTec, pune la dispoziția fermierilor nu doar tehnică de calitate, ci și modele de succes privind utilizarea mașinilor și utilajelor agricole, a input-urilor sau a soluţiilor pregătite de companiile din domeniu.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ministerul Agriculturii finanțează liceele tehnologice cu profil agricol

Guvernul a aprobat metodologia pentru finanțarea liceelor tehnologice cu profil agricol...
‹ adv ›

Sectorul agricol din România, în atenția investitorilor din Regatul Arabiei Saudite

În marja deplasării realizate de ministrul Florin-Ionuț Barbu la Riad, împreună cu delegația Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, oficialii...

România şi Arabia Saudită au semnat un Memorandum de Înţelegere în domeniul agriculturii

România şi Regatul Arabiei Saudite au semnat, joi, un Memorandum de Înţelegere ce vizează consolidarea relaţiilor comerciale între cele...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole