28.2 C
București
luni, 3 iunie, 2024

-

HomepageAdvAlexandra Caminschi, Advice&Consulting: Asigurăm tot spectrul de soluții pentru obținerea fructelor de...

Alexandra Caminschi, Advice&Consulting: Asigurăm tot spectrul de soluții pentru obținerea fructelor de calitate superioară

În fața provocărilor crescânde din sectorul horticol, Advice&Consulting vine an de an cu noi soluții, consultanță și tehnologie de vârf pentru a transforma modul în care se desfășoară afacerile în acest domeniu.

De la alegerea soiurilor potrivite, sfaturi agronomice personalizate potrivite pentru gestionarea fiecărei livezi și până la depozitarea fructelor, fiecare detaliu contează pentru a asigura un produs de calitate și un parcurs de succes a produselor până pe rafturile magazinelor.

Mai nou, compania, fiind prezentă în 15 țări, asigură soluții digitale ce permit fermierilor să obțină consultanță și recomandări de gestionare a livezilor de la distanță.

Agrinsight – aplicația ce revoluționează managementul livezilor

Alexandra Caminschi, director general și fondatoarea companiei Advice&Consulting menționează că în spatele fiecărei inovații în horticultură se află una sau chiar mai multe probleme frecvente ale fermierilor.

„Pe parcursul anilor, de când prestăm servicii de consultanță clienților noștri, am înțeles că este foarte important să monitorizăm condițiile din livadă. De aceea, doi ani în urmă compania noastră a facut o investiție în aplicația Agrinsight.

Astfel, noi instalăm senzori pentru controlul umidității din coronament, stații meteo, capcane electronice cu telecamere pentru determinarea insectelor dăunătoare. Toate aceste date se acumulează în aplicație, acolo unde este chatul cu agronomii noștri, care vin cu recomandări prompte despre acțiunile ce trebuie întreprinse în baza informației primite din livadă.
Este important nu doar să avem datele, pentru că oricine poate cumpăra o stație meteo, important este să avem o persoană care interpretează corect datele primite și ne dă indicații corecte cum să folosim aceste informații.”

alexandra caminschi

Software-ul Agrinsight, permite controlul de la distanță în timp real prin intermediul smartphone-ului, tabletei sau computerului, a datelor detectate de senzorii instalați în livadă.

Agrinsight este dotată cu:

 • Stație meteo;
 • Senzor de umiditate a frunzelor;
 • Capcană cu feromoni dotată cu camere pentru insectele dăunătoare;
 • Senzor avansat pentru preluarea probelor de sol cu determinarea temperaturii;
 • Jurnal al livezii: planificarea și monitorizarea activităților agronomice;
 • Chat cu agronomi experți: suport prin text, fotografii și videoclipuri;
 • Hartă: detalii geografice ale livezii, inclusiv tipurile și locațiile senzorilor.

Cu ajutorul aplicației Agrinsight, echipa din cadrul companiei poate comunica, organiza eficient activitățile.

Totodată, aplicația oferă informații privind perioada optimă de recoltare a fructelor, dar și recomandări la depozitarea acestora.

Probleme și soluții legate de păstrarea fructelor

„Este foarte important ca atunci când ajungem la momentul recoltării să avem un partener care ne ghidează în ceea ce este fereastra de recoltare optimă și care sunt condițiile de păstrare pentru a avea un produs calitativ. Prin intermediul aplicației Agrinsight, avem posibilitatea de a veni cu recomandări referitoare la perioada optimă de recoltare, cu toți parametrii necesari, ca gradul Brix, duritatea fructelor și altele.

Condițiile de păstrare în camerele frigorifice nu trebuie neglijate, deoarece un fermier îngrijește anul împrejur plantația sa, trece peste toate greutățile, ajunge la un produs calitativ, dar dacă acesta nu este recoltat în fereastra optimă, deci la timp, cu parametrii necesarii pentru a fi păstrat,nu poate ajunge pe piață cu un produs de calitate.”

Organizarea noilor seminare practice în sezonul de recoltare 

advice&consulting

„Advice&Consulting își dorește să fie alături de fermierii care investesc în agricultură și de multe ori organizăm vizite personale la fermieri.
Iarna aceasta, am organizat vizite la mai multe livezi și depozite frigorifice, unde am observat că este o problemă foarte mare de pătare amară la mere și pierderea de greutate.

Mulți fermieri nu înțeleg de ce pun la păstrare în camerele frigorifice mere aparent bune, dar peste o lună apare pătarea amară sau fructele pierd din greutate, deci încep a îmbătrâni.
De aceea, am decis ca la începutul lunii august, înainte de începerea recoltării merelor, să organizăm un seminar practic direct în livadă, unde să arătăm cum se determină parametrii de recoltare și care pot fi problemele pe care le evităm la păstrare, dacă recoltăm corect.
Astfel, invităm pe toți cei interesați să participe la acest seminar gratuit, pentru a obține informația utilă și rezultate bune în ceea ce fac.

agrinsight

Soluții pentru livezile deja plantate și camerele frigorifice existente din cadrul unei companiei

„În acest caz, noi realizăm un audit al companiei ca să verificăm care este situația și venim cu recomandări, soluții cum să implementeze tehnlogia daca este posibilitate ca sa ajungă la un rezultat cât mai bun.”

Compania italiană Advice&Consulting a fost fondată în anul 2016 și oferă clienților săi un serviciu complet, care include:

 • Consultanță agronomică;
 • Analiza apei și a solului;
 • Analiza soiurilor adecvate climei locale, solului și localizării geografice;
 • Proiectarea livezilor „la cheie” cu sisteme tehnologice de susținere şi protecție;
 • Furnizarea plantelor și portaltoilor certificați, fără virusuri;
 • Alegerea și furnizarea mașinilor și accesoriilor agricole;
 • Proiectarea și montarea frigiderelor cu tehnologii de atmosferă controlată;
 • Proiectarea și furnizarea liniei de prelucrare, calibrare și ambalare.

Pentru mai multe detalii, accesați advice-consulting.it.

Reprezentant comercial:

Irina Pompuș
Irina Pompuș
Specialist în horticultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Corteva Agriscience: Consolidarea producției de culturi proteice europene necesită soluții concrete

„Părțile interesate din industria agricolă trebuie să-și unească eforturile...

Cum s-a dezvoltat piața asigurărilor agricole în Austria, țara unde 85% din culturi sunt asigurate

Piața asigurărilor agricole a evoluat semnificativ în întreaga lume, adaptându-se la noile provocări ale vremii și cerințele fermierilor, astfel...

Patria Credit IFN a înregistrat în 2023 un profit net de 8,54 mln de lei, în creştere cu 44%

Patria Credit IFN SA, instituţie financiară nebancară parte a Patria Bank Group, a înregistrat în 2023 un profit net...

ADAMA publică Raportul ESG 2023: Lansări importante de produse inovatoare și sustenabile și reducerea amprentei de carbon cu 14%

ADAMA Ltd., lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, a publicat raportul de sustenabilitate pentru anul 2023....
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole