27.4 C
București
duminică, 21 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleZilele Horticulturii Clujene, ediția a III-a, va avea loc în 17-19 mai...

Zilele Horticulturii Clujene, ediția a III-a, va avea loc în 17-19 mai 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca se bucură să anunțe organizarea în campus, pe platoul din fața Aulei Magna „Mihai Șerban”, în 17-19 mai 2024 (orele 10.00 – 19.00), prin Facultatea de Horticultură şi Afaceri în Dezvoltare Rurală, a celei de-a III-a ediții a „Zilelor Horticulturii Clujene”, cu specialişti din universitate și reprezentanţi ai unora dintre cele mai importante companii din domeniu care vor susține workshop-uri atractive, ateliere, expoziţii şi demonstrații. 

Vizitatorii vor afla despre cele mai adecvate soluţii inovative pentru protecţia şi îngrijirea plantelor de apartament, soluţii pentru amenajarea grădinilor/teraselor, precum şi activităţi de orientare turistică sau soluţii în iniţierea unor afaceri de succes în dezvoltare rurală.

Evenimentul mai include expoziții cu vânzare de flori, legume, plante ornamentele și aromatice, răsaduri, sisteme de irigaţii, unelte, utilaje şi alte accesorii pentru horticultură. 

‹ adv ›

De asemenea, vor avea loc demonstrații de altoire a pomilor fructiferi şi a viţei de vie, demonstraţii cu mașini destinate întreținerii spațiilor verzi, tehnologii de înfiinţare şi întreţinere a plantaţiilor pomicole şi viticole, atelier de stilizare a bonsailor, soluţii de îngrijire a plantelor de apartament, workshop privind explorarea potenţialului microprogagării în horticultură, inovaţii pentru horticultura modernă, antreprenoriatul în horticultură, degustări de fructe, tehnica şerveţelului și multe alte surprize pentru vizitatorii noştri. 

Pe parcursul celor trei zile se vor putea degusta și cumpăra vinurile de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior, iar serele universității noastre vor avea standuri cu fructe și legume proaspete, flori de sezon sau de interior, precum și plante aromatice. 

„Evenimentul a crescut de la o ediţie la alta, astfel încât anul acesta avem peste 50 de participanţi, pasionaţi de horticultură, majoritatea fiind absolvenţii noştri, care au reuşit să devină antreprenori în acest domeniu și sunt exemple de bune practici pentru studenți și, de ce nu?, pentru pasionați de horticultură”, a precizat organizatorul evenimentului, Prof. dr. Mirela Cordea.

În programul celor trei zile dedicate horticulturii clujene se remarcă alte două evenimente importante: Ceremonia de acordare a titlului Profesor Emeritus Domnului Academician Prof. dr. Doru Pamfil – rector al USAMV Cluj-Napoca în perioada 2008-2016 (17 mai, ora 12.00, Aula Magna „Mihai Șerban”) și „Ziua Fascinației Plantelor”, în calendarul internațional EPSO (18 mai, ora 10.00, Biblioteca USAMV Cluj-Napoca). USAMV Cluj-Napoca este coordonatorul pentru România al Organizației Europene pentru Știința Plantelor (EPSO). 

„Scopul acestei activități este de a determina cât mai mulți oameni din întreaga lume să fie fascinați de plante și entuziasmați de importanța științei plantelor pentru horticultură, agricultură și producția durabilă de alimente nutritive, precum și pentru silvicultură și producția de produse nealimentare pe bază de plante, cum ar fi hârtia, lemnul, produsele chimice, energia și produsele farmaceutice.

Rolul plantelor în conservarea mediului este, de asemenea, mesajul cheie al evenimentului din acest an”, a precizat Prof. dr. Mirela Cordea (Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală) – Coordonator național EPSO pentru România.

„Ziua Fascinaţia Plantelor” este sărbătorită în întreaga lume, fiind susţinută de o serie de evenimente în peste 60 de ţări.

În România vor avea loc evenimente dedicate la USAMV Cluj-Napoca, la Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, precum şi la Institutul de Cercetări Biologice din Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou, în data de 26 mai 2024.

Programul detaliat al acestora poate fi consultat pe pagina dedicată României.

Programul Zilelor Horticulturii Clujene îl găsiți aici, iar Programul de „Ziua Fascinației Plantelor” pe acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USAMV Cluj, în finala Digital AgriChallenge

Concursul național destinat studenților - Digital AgriChallenge a ajuns...
‹ adv ›

USAMV Cluj-Napoca participă la Agraria 2024 cu standuri ale facultăților, demonstrații practice și produse

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între...

Mușcate și alte specii floricole, arbuști la ghiveci și stoloni de căpșun, la vânzare în serele USAMV Cluj-Napoca, din 15 aprilie 

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca anunță punerea în vânzare, din 15 aprilie 2024, de specii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole