Agricultura românească se află la un punct de cotitură, fiind o șansă de a deveni un pilon important ce ține de reindustrializarea țării, iar schimbările din ultimii ani confirmă acest lucru, a menționat în cadrul Conferinței Regionale Fermierii Noștri Ovidiu Bucătaru, CFO al Agricultorul GROUP.
O oportunitate de transformare
Reindustrializarea nu este doar despre creșterea producției, ci și despre îmbunătățirea eficienței prin tehnologie, creșterea suprafețelor pentru extinderea puterii de negociere.
România – de la exportator de materii prime la necesitatea de procesare
În ciuda provocărilor, Agricultorul GROUP a făcut pași importanți în ultimii trei ani, investind 30 de milioane de lei în proiecte de retehnologizare, inclusiv în automatizare și digitalizare.
‹ adv ›
În plus, dezvoltarea segmentului de morărit și panificație și o nouă linie de producție au fost investițiile cheie pe care au mizat.
În calea spre industrializare, necesară digitalizarea
Într-un domeniu cu multe variabile, setarea constantelor pentru digitalizare este esențială, chiar dacă plină de provocări.
Agricultorul GROUP are deja sisteme ce anticipează cu probabilitate de peste 90% eventualitatea unui potențial risc în cazul unei facilități de producție.
Necesitatea asocierii și consolidării
Digitalizarea ne oferă o posibilitate de a fi mai eficienți, iar dezvoltarea e posibilă fie prin asociere și crearea unei forțe comune, fie prin consolidare și dezvoltarea liderilor.
Crescând dimensiunea fermei profesionist, crește eficiența, iar puterea de negociere e mai mare.