15.9 C
București
joi, 30 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAPM Vaslui a emis acordul pentru un parc eolian de peste 200...

APM Vaslui a emis acordul pentru un parc eolian de peste 200 de mln de euro

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui a emis acordul de mediu pentru un nou parc eolian în judeţ, au informat, marţi, reprezentanţii instituţiei.

Este vorba despre proiectul „Parc eolian Hoceni – Dimitrie Cantemir”, cu o putere totală de 204.6 MW şi o valoare a investiţiei de 205.000.000 euro.

„Rolul central al energiei regenerabile în atenuarea schimbărilor climatice este incontestabil. Având în vedere că energia verde va furniza în viitor, în scenarii energetice conforme cu acordul de la Paris, două treimi din producţia globală de energie până în 2050, proiectele eoliene aduc o contribuţie importantă la tranziţia energetică a Europei şi la obiectivele sale ambiţioase de zero emisii.

Respectarea standardelor şi a termenelor stricte stabilite de directiva privind energia regenerabilă a Uniunii Europene necesită investiţii semnificative în tehnologie şi infrastructură.

Directiva modelează viitorul surselor regenerabile de energie în întreaga Europă, iar România trebuie să se ridice la înălţimea aşteptărilor pentru a-şi asigura locul într-o tranziţie energetică durabilă”, au transmis reprezentanţii APM Vaslui.

Prin noul proiect se propune construirea unui parc eolian compus din 31 de generatoare electrice eoliene, terenul aferent lucrărilor propuse pentru executare, cu o suprafaţă totală de peste 350.000 de metri pătraţi, aflându-se în în extravilanul comunelor Hoceni şi Dimitrie Cantemir.

Proiectul va fi implementat într-o singură etapă, pe durata unui an calendaristic, perioada de funcţionare fiind de 25 ani. Conform datelor furnizate de autorităţile judeţene de mediu, parcul eolian va fi unul dintre cele mai mari din judeţ.

APM Vaslui are în procedură de evaluare a impactului asupra mediului alte nouă proiecte eoliene care ar urma să valorifice potenţialul eolian al podişului Moldovei, cu consecinţe benefice asupra factorilor de mediu, prin înlocuirea energiei electrice produse în instalaţiile termoenergetice.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANPM a emis Acordul de mediu pentru un nou proiect cu turbine eoliene

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice din...
‹ adv ›

Preşedintele Iohannis a promulgat Legea privind energia eoliană offshore

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea privind energia eoliană offshore. Actul normativ reglementează cadrul general necesar implementării în România...

Acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene în Caraș-Severin

Ministerul Mediului a emis, vineri, acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de 81 de turbine,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole