12.2 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleHunedoara: Peste 17.500 de fermieri sunt aşteptaţi să depună cereri de plată...

Hunedoara: Peste 17.500 de fermieri sunt aşteptaţi să depună cereri de plată la APIA

Peste 17.500 de fermieri sunt aşteptaţi să depună cereri de plată la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) pentru lucrările ce vor fi efectuate în acest an în sectoarele vegetal şi zootehnic, termenul maxim până la care instituţia acceptă formularele fiind data de 7 iunie.

„Este un sprijin important pentru fermierii din judeţul nostru, care vor putea astfel achiziţiona utilajele sau produsele de care au nevoie pentru întreţinerea sau extinderea culturilor, dar şi pentru acoperirea cheltuielilor, iar acest fapt aduce plusvaloare agriculturii hunedorene.

În calitate de prefect, dar şi de inginer agronom, voi fi întotdeauna alături de fermieri şi mă bucur că în judeţul Hunedoara agricultura constituie o componentă importantă a economiei”, a declarat, vineri, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, citat într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.

Fermierii vor putea depune cererea de plată către APIA prin accesarea pe internet a aplicaţiei IPA-Online, conform instrucţiunilor din aplicaţie.

După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie valabile la data depunerii cererii. Solicitanţii pot semna cererile de plată folosind şi semnătura electronică.

Anul trecut, în judeţul Hunedoara au fost depuse 16.000 de cereri de plată la APIA.

Vezi aici ultimele știri APIA.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA și AFIR au făcut plăți de peste 27,9 mln euro în perioada 19-22 aprilie 2024

Astăzi, 22 aprilie 2024, Agenția de Plăți și Intervenție pentru...
‹ adv ›

Pintea: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de euro, începând...

APIA şi AFIR au făcut plăţi de peste 18 mln de euro în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în sumă totală...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole