20 C
București
duminică, 28 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePrognoză: Efectivele de ovine din UE ar urma să scadă cu 7%,...

Prognoză: Efectivele de ovine din UE ar urma să scadă cu 7%, în cel de-al doilea semestru din 2024

Efectivele de bovine în Uniunea Europeană sunt aşteptate să se reducă la 12,1 milioane de capete, în cel de-al doilea semestru din 2024, în scădere cu 1% comparativ cu 12,2 milioane de capete în perioada similară a lui 2023, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Efectivele de ovine din UE ar urma să scadă cu 7%, până la 15,6 milioane de capete în al doilea semestru din 2024, în timp ce efectivele de caprine sunt aşteptate să scadă cu 9%, până la 2,4 milioane de capete.

De asemenea, în ultimul trimestru din 2024 efectivele de porci din UE ar urma să scadă cu 1% comparativ cu perioada similară din 2023, până la 57,7 milioane de capete.

Tot conform datelor Eurostat, Franţa ar urma să rămână cel mai mare producător de vite de carne din UE în al doilea semestru din acest an, cu 2,7 milioane de capete, urmată de Germania (2 milioane), Spania (1,3 milioane) şi Irlanda (1 milion).

Pe locurile următoare ar urma să se situeze Italia, Polonia, Ţările de Jos, Belgia şi România, aceasta din urmă cu mai puţin de 500.000 de capete.

La ovine, Spania este aşteptată să fie cel mai mare producător din UE în al doilea semestru din 2024, cu peste 4,5 milioane de capete, urmată de România (2,6 milioane de capete) şi Grecia (2,1 milioane de capete).

La caprine, Grecia va fi lider în UE, cu un milion de capete în al doilea semestru din 2024, urmată de Spania cu 500.000 de capete şi România cu 400.000 de capete.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele specifice până pe 6 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis pentru perioada...
‹ adv ›

AgroMeteo: Seceta pedologică se menţine pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia

Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din Moldova, Dobrogea şi...

Guvernul francez anunţă noi măsuri pentru a rezolva criza din sectorul agricol

Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole