13.5 C
București
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDosar penal și amendă uriașă pentru un fermier care și-a lăsat animalele...

Dosar penal și amendă uriașă pentru un fermier care și-a lăsat animalele să moară de foame

Un cărășean s-a ales cu dosar penal și cu o amendă de 12.000 de lei după ce animalele pe care le avea în grijă au fost lăsate să moară de foame și sete, scrie expressdebanat.ro.

Polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Caraș-Severin au descoperit ieri imagini greu de digerat într-o exploatație de bovine din comuna Constantin Daicoviciu.

Acolo au fost găsite 4 bovine crotaliate, două dintre ele fiind decedate și în stare avansată de putrefacție, iar alte două prezentau semne evidente de deshidratare și malnutriție.

Cele două animale vii au fost examinate de medicul veterinar din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, care a stabilit că animalele nu ar fi fost întreținute corespunzător, întrucât acestea nu ar fi beneficiat de hrană, apă și adăpost potrivit.

În acest caz a fost emis un ordin de plasare în adăpost, care a fost comunicat instituției responsabile cu asigurarea serviciilor publice de adăpostire a animalelor care fac obiect al ordinului de plasare în adăpost.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de schingiuirea animalelor și uciderea animalelor cu intenție, fără drept, în care sunt continuate cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate.

Totodată, deținătorul animalelor a fost sancționat contravențional cu amendă de 12.000 pentru neasigurarea asistenței medicale pentru animale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Cod galben de vânt în localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea, sâmbătă după-amiaza

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting...
‹ adv ›

AFIR a lansat a doua versiune a Ghidului pentru Investiții în exploatații agricole

AFIR a lansat în consultare a doua versiune a Ghidului Solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta...

AgroMeteo: Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în 5 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) transmite că cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole