14 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

HomepageAdvDN Agrar vrea dublarea afacerii de la ferma Straja până la sfârşitul...

DN Agrar vrea dublarea afacerii de la ferma Straja până la sfârşitul lui 2027

DN Agrar Group, cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală, va accesa o facilitate de credit în valoare de 9,2 milioane de euro de la Exim Banca Românească pentru dezvoltarea fermei Straja, pentru echipamente şi achiziţia animalelor.

Potrivit grupului, pentru acest proiect, DN Agrar va contribui cu 20,78% din surse proprii.

„Strategia noastră este de a susţine o agricultură integrată, parte a unei economii circulare. Am consolidat grupul în ultimii ani prin noi achiziţii şi în 2023 am demarat proiectul Straja prin care ne propunem extinderea capacităţii de producţie cu 5.000 de bovine şi care va permite dublarea cifrei de afaceri până la sfârşitul anului 2027.

În prezent pentru această nouă fermă creştem şeptelul la DN Agrar Prodlact. Ne propunem operaţionalizarea începând cu trimestrul 3 din 2024, cu 600 de vaci de muls. Urmează o perioadă de creştere treptată a capacităţii de producţie, iar maximul va fi atins la finalul anului 2027.

Continuăm eficientizarea activităţii Grupului prin digitalizare şi prin modernizare şi ne dorim să menţinem rate de creştere atractive pentru companie şi să consolidăm parteneriatul cu noii investitorii atraşi în ultimii ani prin Bursa de Valori Bucureşti”, a declarat Jan Gijsbertus de Boer, preşedintele Consiliului de Administraţie şi director general al DN Agrar Group.

Finanţarea proiectului şi condiţiile aferente vor fi supuse aprobării acţionarilor în cadrul AGEA din 12 martie 2024.

„Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru Exim Banca Românească şi suntem încântaţi că, prin acest parteneriat cu DN Agrar Group, putem susţine agribusiness-ul românesc.

Parteneriatele încheiate cu companii de referinţă ale economiei reprezintă un indicator clar al capacităţii noastre de a identifica şi structura soluţii financiare pentru orice business sustenabil, abilitate care ne şi conferă statutul de finanţator favorit pentru companii”, a afirmat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Ferma Straja se va întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, va avea două rotoare pentru muls şi va atinge capacitatea maximă în 3 ani, cu o producţie de lapte estimată la aproximativ 100.000 litri de lapte pe zi, la finalul lui 2027.

DN Agrar Group, formată din 13 societăţi, dintre care patru ferme specializate în creşterea bovinelor de lapte şi producţia de lapte de vacă, desfăşoară o activitate integrată oferind inclusiv servicii de logistică şi transport de lapte de vacă la nivel naţional şi european.

În domeniul cerealelor, grupul cultivă peste 7.000 de hectare, cu cereale şi furaje, în principal pentru a asigura hrana celor aproximativ 14.000 de animale existente în fermele DN Agrar Group.

În 2023, cantitatea de lapte livrată de fermele de vaci ale DN Agrar Group a fost de aproximativ 55 milioane de litri de lapte, un plus de aproximativ 14% comparativ cu anul 2022.

DN Agrar Group este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală. Grupul activează în centrul Transilvaniei, în judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara.

Compania a fost înfiinţată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer şi este listată la Bursa de Valori Bucureşti, în piaţa AeRO din februarie 2022.

Începând cu data de 19 septembrie 2022, acţiunile DN Agrar sunt incluse în indicele BETAeRO al celor mai tranzacţionate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacţionare SMT.

Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, producţie agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism şi servicii de consultanţă pentru afaceri şi management.

Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de credit după active.

Banca oferă clienţilor săi corporate, o gamă largă de produse şi servicii de calitate, care acoperă întregul ciclu de finanţare precum şi tranzacţionale – finanţări, garanţii, asigurări, produse de trezorerie, cash management, factoring şi trade finance. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Un nou CEO BASF: Martin Brudermüller este înlocuit de Markus Kamieth

La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 din cursul...

Alertă dezvoltare boli la cerealele păioase

Senzorii instalați pe stațiile meteo au detectat un nivel de infecție de 70% până la 100%, cu Septoria tritici (grâu), Rhynchosporium secalis (orz)...

Tractorul MF 9S, prezentat în premieră de Sigma CVM fermierilor din România

Ce ne puteți spune despre participarea Sigma CVM România la târgul Agraria din acest an?  „Participarea Sigma CVM România la...

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile de investiții, iar județul Timiș este unul dintre orașele cheie...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole