15 C
București
marți, 7 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCe presupune noul parteneriat inovator între SpaceX și John Deere

Ce presupune noul parteneriat inovator între SpaceX și John Deere


SpaceX a inițiat colaborarea cu gigantul industriei agricole John Deere pentru a furniza conectivitate la internet prin satelit, permițând tractoarelor sale să funcționeze autonom și să comunice între ele în zonele rurale.

Companiile au anunțat un acord pentru a furniza internet prin satelit fermierilor, ajutându-i să conecteze mașinile și utilajele noi și existente prin rețeaua Starlink a SpaceX.

Într-o postare distribuită pe X, SpaceX a scris, „Starlink este ideal pentru locațiile rurale.” Compania este hotărâtă să ofere acces la internet în zonele greu accesibile, fie că sunt pe uscat, în aer sau pe mare.

Prin alte parteneriate, SpaceX colaborează cu operatorul de sateliți european SES pentru a conecta navele de croazieră, precum și cu companii aeriene importante, cum ar fi Hawaiian Airlines și Qatar Airways, pentru a oferi Wi-Fi în avioane.

Deși conectivitatea broadband și infrastructura celulară s-au extins în zonele rurale, nu toți fermierii au acces ușor la internet.

John Deere va utiliza terminale de utilizator robuste, care vor fi instalate pe tractoarele compatibile, împreună cu un modem JDLink 4G LTE pentru a se conecta la Centrul de operațiuni John Deere.

Prin conectarea acestor tractoare, compania va putea să le facă să funcționeze în mod autonom, să partajeze date în timp real, să trimită diagnostice de la distanță și să permită soluții îmbunătățite de autoreglare, precum și comunicarea de la un tractor la altul, potrivit John Deere.

Compania are deja tractoare autonome care pot efectua unele sarcini singure, dar adăugarea conectivității online va permite fermierilor să monitorizeze în timp real și să trimită comenzi, dacă este necesar.

„Valoarea conectivității pentru agricultori este mai largă decât orice sarcină sau acțiune unică. Conectivitatea deblochează oportunități vaste care erau limitate sau indisponibile anterior. De exemplu, pe tot parcursul anului, fermierii trebuie să îndeplinească sarcini în intervale de timp extrem de scurte”, a declarat Aaron Wetzel, vicepreședinte al diviziei Sisteme de producție agricolă de precizie la John Deere.

Un raport din 2019 al Departamentului de Agricultură al Statelor Unite a subliniat importanța realizării conectivității în mediul rural pentru a putea adopta instrumente agricole de precizie de generația următoare care au potențialul de a crește producția.

Pe de altă parte, instrumentele agricole moderne pot avea un impact negativ asupra mediului și pot duce la dispariția fermelor mai mici.

Parteneriatul cu SpaceX va începe să implementeze conectivitatea la internet în a doua jumătate a anului 2024.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole